maanantai 15. elokuuta 2011

Etelä-Saksa 3/3

Ja niin jätimme Berchtesgadenin haikeana taaksemme, kun kuudentena matkapäivänä suuntasimme palauttamaan autoa takaisin Garmischiin. Niin kuin usein käy, paluumatka tuntui lyhyemmältä. Ja nyt se myös konkreettisesti oli sitä, useamman tunnin, kun jätti pikkutiet ja pysähdykset pois.
Ennen auton palautusta poikkesimme pikemmin Eibsee-järvellä, joka on Saksan korkeimman vuoren Zugspitzen juurella. Itse vuori oli sen verran pilvessä koko Garmischissa oleilun ajan, että vuorelle meno jäi toiseen kertaan. (hinta kun on 50€ luokkaa, niin olisi mukava nähdäkin sieltä huipulta jotakin). Muuten päivä oli aurinkoinen, jopa niin kirkas että tuntui vaikealta saada hyviä kuvia vuoresta.
Vesi oli niin kirkasta että olisi tehnyt mieli mennä uimaan. Veden lämpötilaa kokeiltuamme tämä mieliteko katosi.



























































Pikavisiitin jälkeen palautimme auton keskustaan ja lähdimme kävelemään kohti Partnachklamm-rotkoa. Matkalla jouduimme pysähtymään (erään pyynnöstä) Garmischin kuuluisalla mäkihyppystadionilla. Itse en jaksanut kiivetä hyppyrimäelle, vaikka kuvien perusteella olisi ehkä kannattanut. No, hyvä että edes toinen meistä meni.


















Partnachklamm oli käymisen arvoinen, viileä ja märkä paikka (varmasti unelma helteisellä ilmalla). Rotkolla käyminen maksoi 3€/hlö joten hintakaan ei ollut päätä huimaava.





















Rotkolla käynnin jälkeen edessä oli pitkä matka rautatieasemalle, josta matka jatkui kohti Müncheniä. Siellä tallustelimme hotellillemme, joka oli noin kymmenen minuutin kävelymatkan päässä rautatieasemalta.
Huoneessa ei ollut omaa kylpyhuonetta, mutta käytävältä löytyivät suihkut ja vessat. Hinta oli edullinen ja siihen kuului aamupala.

Seuraavana aamuna suuntasimme ensimmäisenä metrolla eläintarhaan, jossa olikin porukkaa oikein jonoksi asti odottamassa eläintarhan aukeamista.
Hinta oli vaivaiset 10€ aikuiselta ja eläintarha oli iso ja monipuolinen, sekä eläimet tuntuivat keskimäärin ihan tyytyväisiltä.











Loppupäivä kului shoppaillessa ja puistossa istuskellessa (skumppapullon kera). Seuraavana aamuna koitti lähtö koti-Suomeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit tekevät minut iloiseksi joten kiitos vaivannäöstäsi ! :)