perjantai 7. syyskuuta 2012

Pariisiin!!!

Minulle iski yllättäen hirveä hinku päästä Pariisiin, vaikka en ole ennen kyseisestä kauniista kaupungista niinkään innostunut. Kova polte nähdä varsinkin Eiffel-torni oli niin suuri että aloin tuossa jo Itävallan reissun jälkeen tuijottelemaan lentojen hintoja. Joten lokakuun viimeiset päivät ovat sitten varattu pieneen kolmen päivän mittaiseen Pariisin reissuun! :)
Sopivasti satuttiin matkaa miettimään kun Norwegianilla alkoi ale-lennot ja Pariisiin pääsi reilulla 30e suunta.


Matkapäiviksi valitsimme arkipäivät, monesta syystä. Ensimmäinen oli lentojen ajankohdat ja hinnat olivat kaikkein halvimmat juuri ma-ke. Lennot menivät niin hyvin että se oli maanantaina jo todella aikaisin Pariisissa ja keskiviikkona lähteekin sitten jo päivällä takaisin Suomeen. Kolme päivää oli helppo saada töistäkin vapaata molempien.
Lisäksi kun kyse on näin lyhyestä reissusta, on hyvä jos kaikki kaupat olisivat normaalisti auki. Ja turistien määrä saattaa olla pikkuisen pienempi kun vaikka lauantaina aikaa viettäessä.


Olen kyllä ihan uskomattoman innoissani tästä pienestä reissusta. Tuleva talvi masentaa jollakin tapaa erityisen paljon, ja pieni reissaaminen ennen sitä piristää hirveästi. Saa nähdä millainen Pariisi on noin loppu syksystä, mutta varmasti kaunis kaupunki on mihin vuoden aikaan tahansa.

Ainoa mikä hieman meitä jännittää on ettei tuo Ranksa oikein taivu kummaltakaan. Minä olen joskus koulussa yhden kurssin Ranskaa lukenut ja voin rehellisesti myöntää että tuosta kurssista ei jäänyt juurikaan mitään mieleen. Mutta uskon ja toivon että Ranskassa varmasti pärjää Englannilla, ja jossei muuten niin elekielellä. Olen kuullut että siellä päin ollaan hieman ylpeitä eikä mielellään asioida turistin kanssa Englanniksi, mutta on sitä selvitty täysin Saksaa puhuvasta hotellin henkilökunnastakin. Miksei sitten tuollakin 


Jos jollakin tulee mieleen hyviä vinkkejä reissuun niin olisin kiitollinen :) Aikaa ei ole paljoa, mutta aina kiinnostaa hyvä ravintola tai kahvila tai paikka josta ei lue turisti oppaissa.

Vielä loppuun pieni pätkä Sinkkuelämää sarjasta kun Carrie kirkuu Eiffel-tornin nähdessään, tuli niin samaistunut olo. Voin kuvitella olevani itse samalainen :)


Joka tapauksessa, hihiiii, Pariisi, Here we come!

6 kommenttia:

  1. Pariisissa olisi kiva käydä :)

    VastaaPoista
  2. tässä blogissa jotain Pariisi vinkkejä http://mydiaryn.blogspot.fi/search/label/Pariisi

    VastaaPoista
  3. Mä olin siellä helmikuussa! Oli tosi kivaa! :) ja ne puhuu kyllä kaikki englantia! Siellä on niin paljon turisreja että pakko on ! Niin siitä ei tarvitse huolehtia =)

    lifeisflowering.blogspot.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Okei :) No tosi kiva tietää :)) Ei tarvi sitäkään ressata sitten että mites kun tuo ranska ei oikein suju...

      Poista
  4. Oiii ihana nähdä sitten ihan itse otettuja kuvia Pariisista ;)

    VastaaPoista

Kommentit tekevät minut iloiseksi joten kiitos vaivannäöstäsi ! :)