tiistai 13. marraskuuta 2012

Ruokaa ja suklaaleivos

Ajattelin tehdä ruokapostauksen kun tuli pitkästä aikaa tehtyä hieman erilaista ruokaa ja leivottuakin samaan syssyyn :) Eli ruokana oli tällästä minun ja ystäväni kehittelemää heitä-sekalaisia-juttuja-pannulle- ruoka, mistä tulikin todella hyvää ja mitä on tullut tehtyä Teemunkin kera useaan otteeseen. Eli tässä ruoka aineet mitä kyseiseen ruokaan tarvitaan.


Ensin paistetaan kana pannulla hyvin.
Sekaan lisätään wokkivihannekset, ihan oman maun mukaan.
Sitten haudutetaan tovi.
Sitten tehdään nuudelit vedessä viereisessä kattilassa ja heitetään ensin nuudelipakkausten mausteet wokkikana sekoitukseen ja päälle valmiit nuudelit. Sekoitetaan ja annetaan muhia hetken.
Sitten lopuksi sekaan kaadetaan vielä ruokakerma. Itse olen suosinut mausettua pippurikermaa, mikä antaa hyvin makua ruokaan, mutta käy siihen varmasti jokin muukin. Sitten sekoitetaan ja ruoka on vamlmista. Tästä tulee sen verran iso satsi että ainakin me söimme muutaman päivän ja riitti vielä töihinkin evääksi :)  Nam

***
Sitten leivonta puoli. Alkoi tehdä ennen kauppareissua mieli jotakin makeaa, joten selasin Revolutionary Red-blogia sillä sieltä yleensä löytyy hyviä leipomuksia. Ja niinhän sieltä löytyikin.

 Ohje

4 munaa
3 dl sokeria
200 g voita/margariinia
200 g tummaa suklaata (Itse käytin reilut 200 g Fazerina Caramel-suklaata)
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
(+kaakaojauhetta)

Sekoita kivat aineet kulhossa.
Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Hyvä vinkki on pitää kulhoa hieman kallellaan ja vatkainta hieman "irti" taikinasta niin että mukaan sekoittuu myös ilmaa. Tällöin taikinasta tulee kuohkeampi.
Mukaan sekoitetaan varovasti keskenään sekoitetut kuivat aineet. Voi sula ja paloiteltu suklaa. Taikinan suklaaseen valitsin fazerinan caramel suklaapatukat.
 Taikina kaadetaan tasaisesti leivinpaperinpäälle pellille ja annetaan puhia uunissa 175-asteessa n. 20minuuttia.
Kuorrutteeseen sekoitetaan kuohukermaa ja suklaata. Suklaa sulatetaan ja sekoitetaan liedellä lämmitetyn kerman kanssa tasaiseksi seokseksi. Netistä hieman apuja luettuani, onnistuin vihdoin sulattamaan suklaan mikrossa ilman että siitä tuli palanut klöntti! :) Kuorrutteen ohjeen voi katsoa täältä.


                                                                                 ***
Loppuun vielä hehkutusta harjasta jota ilman ei pystyisi pitkän tukan kanssa elämään. Jätin tämän ihanan harjan Pariisiin, ja viikon pari haravoituani löysin Turtolan Cittarin kampaamosta kyseisen harjan. Luojan kiitos. Minulla nimittäin on maailman herkin päänahka ja rakas ystäväni Karoliina tästä harjasta joskus minulle kertoi.

5 kommenttia:

  1. Ihania ruokajuttuja :)! Munkin tekis aina hirveesti mieli leipoo kaikkee (vaikken mikään jauhopeukalo olekkaan), mutta meillä on se ongelma ettei kukaan syö niitä.. vois jaella vaan naapureille:DD.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö edes vähän syö :D Mää voin tulla syömään ^^ hihii. Mutta onhan se ikävä heittää pois jos on vaivalla tehnyt :) Sun pitää leipoo jotakin ja sitte pyytää ihmisiä kahville :)

      Poista
  2. Voi miten herkulta tuo suklaaleivos näyttääkään ♥

    VastaaPoista
  3. Vitsi miten herkullisen näköisiä ruokia! :D Tuo wokkijuttu toimisi jos olisi ilman nuudeleita tehty, heheheh. Tuo suklaaleivos oli kyllä suussa sulavan näköistä. Lisää ruokaohjeita! Ärsyttää tehdä aina samoja ruokia päivästä toiseen -.-

    VastaaPoista
  4. Tuosta harjasta jota unohdin kommentoida. Yritin löytää tuollaisen ihan Vammalan kaupoista kun näytti samanlaisia olevan mutta ääh, ei tärpännyt. Ostatko mulle tollasen joululahjaksi? ;)

    VastaaPoista

Kommentit tekevät minut iloiseksi joten kiitos vaivannäöstäsi ! :)