maanantai 17. elokuuta 2015

Comojärvi - Saapuminen Italiaan

Nyt on Italiasta kotiuduttu ja pari päivää töissäkin vietetty sen jälkeen. Kuvia en ole vielä aikaisemmin kerennyt käymään läpi, mutta nyt pikkuhiljaa voisin alkaa taas postauksia reissusta tekemään. Oli kyllä ihana pieni irtiotto arkeen juuri ennen koulun alkua ( mikä muuten alkaa keskiviikkona, hui ) ja töiden loppua. Kaikki meni hienosti lukuun ottamatta lentoa, mutta itse reissu oli oikein ihana.

Olin ollut vähän flunssainen koko viikon ennen reissua ja kävin lääkärissäkin varmistamassa, ettei mitään tulehduksia ole päässyt syntymään. Kaikki oli ok ja lääkäri vinkkasi että jos on kovin tukkoinen olo lennolla, niin kannattaa suihkauttaa nenäsumutetta tunti ennen laskua. No minä sitten tein niin kaiken varalta ja eipä olisi kannattanut. En tiedä johtuiko juuri sumutteesta vai vain flunssasta, mutta laskeutuessa yhtäkkiä korvakivun sijaan kipu iski otsaonteloon. Ihan jäätävä kipu tuossa silmien välissä ja levisi vielä vasemmalle silmän yläpuolelle. Tuntui kun pienillä neuloilla olisi pistelty.

Iski pienimuotoinen paniikki, sillä ikinä ei ole tollaista sattunut. Koneen laskeutuessa paine tasaantui ja kipukin hellitti melkein kokonaan. Jäi silti tosi kova pelko ja pyysinkin siskoani Suomesta käsin selvittelemään lääkäriltäni, että kuuluiko asiaan vai pitäisikö huolestua. Pikaisella lentokenttä googlettelulla selvisi, että muillekin oli näin käynyt. Lääkärikin varmisti parin päivän päästä, ettei ollut vaarallista, vaan johtui flunssasta.

Oli kyllä tosi pelottavaa ja sunnuntaipäivä meni lähinnä stressatessa, mutta onneksi loppulomasta pystyi jo nauttimaan. Silti kokoajan takaraivossa oli pieni pelko että toivottavasti ei paluulennolla satu samalailla. Korvakipua minulla onkin lennolla usein ja sen kyllä kestää, tuo oli tosi pelottavaa ja sattui tosi paljon.Toivottavasti ei enää ikinä tule toiste.


Olen niin tykästynyt näihin actionkameran kuviin. Niitä oli helppo räpsiä kun kamera kulki helposti mukana taskussa pienen koonsa vuoksi. Yllättävän hyvä laatuisia ja tosiaan linssi oli sen verran laajakulmainen, että en ottanut mukaan edes omaa fisheyetani. Hauskinta ehkä oli että kuvia ei pysty katsomaan paikan päällä mitenkään, vaan niitä tuli vain räpsittyä ja nyt vasta kotona katsottua millaisia tuli
.

Ostin ennen reissua tuollaisen silmien päälle tulevan lapun, miksi sitä nyt ikinä kutsutaankaan. Oli todella hyvä ostos, jotenkin sain paljon paremmin nukuttua lennolla kun tuo plokkasi kaiken valon ympäriltä.


Otettiin juna Bergamon rautatieasemalta ja siitä sitten alle tunnin posotettiin Comojärvelle. Tarkemmin vielä Leccoon mikä osottautui oikein hyväksi tukikohdaksi reissuun, vaikka oli kaupunki itsessäänkin oikein nätti.


Siitä onkin pieni tovi kun ollaan viimeksi vuorilla oltu. Hauskaa vaihtelua kaupunkilomiin, minä kun niin rakastan vuorimaisemaa ja luonnonrauhaa ylipäätään.


Meidän hotelli, Moderno Hotel, oli ihan rautatieaseman vieressä. Aika simppeli pieni hotelli yksinkertaisilla huoneilla, mutta eipä sillä hinnalla muuta voisi olettakaan. Eikä me kyllä sen kummempaa olisi tarvittukaan. Ei siellä hotellilla nyt kauheasti tule aikaa vietettyä, mitä nyt yöt nukkuu ja muutamat päikkärit käytiin nukkumassa kesken päivää.
Saatiin todella hyvää palvelua ja aamupalakin oli oikein kattava. Lisäksi tuo sijainti osottautui kyllä ihan korvaamattomaksi, pääsi niin nopeasti rantaan ja rautatieasemalla kun halusi Leccosta pois piipahtaa.


Käytiin samana iltana vielä piipahtamssa vanhassa kaupungissa ja rannassa maisemia ihastelemassa. Voi sitä ihanaa lämpöä kun illallakin mittari näytti 28 astetta. Päivisin olikin 35 molemmin puolin, joka olisi ehkä tuntunut liian kuumalta, ellei tuolla olisi käynyt pieni tuuli. Oli siis aivan ihanaa vaihtelua Suomen kylmyyteen (vaikka tääläkin nyt vihdoin kelit paranemaan päin)

1 kommentti:

Kommentit tekevät minut iloiseksi joten kiitos vaivannäöstäsi ! :)