keskiviikko 29. tammikuuta 2014

Massiivinen hiusten kasvatus projekti

Minulla on melkein aina ollut pitkä tukka, välillä tullut vähän pätkäistyä liikaa tai kokeiltua uutta mallia, mutta pitkä on se minun juttuni. Viimeiset neljä vuotta olen kokoajan kasvattanut tukkaa ja tehnyt sen vieläpä ihan väärällä tavalla. Idea kasvatan-vain-tukkaa-käymättä-parturilla on ollut aina huono ja olen kyllä tiennyt sen, aina vaan kun olin kampaajalla, on otettu ihan liikaa pituutta. Tästä syystä varmaan jäi olo että mitä järkeä käydä kampaajalla pätkäisemässä vaivoin kasvanneesta kolmesta sentistä kaksi pois?

Toinen juttu mitä olen aina tehnyt väärin on hiustenhoitotuotteet. Olen kyllä viimeiset kolme vuotta käyttänyt kampaamotuotteita, mutta hiomisen varaa silti on. Koska rahaa ei hirveänä ole, olen ostanut kohtuu halpoja tuotteita saamatta niillä haluamaani tulosta. Nyt kokeiltuani tuota Kerastase sarjaa tajusin, että sillä on väliä maksaako se kampaamotuote 10e vai 35e. Tuntuuhan se pahalta ostaa kolmenkympin hoitoaine, mutta toisaalta, miksi kuluttaisi paljon rahaa tuotteisiin mitkä eivät juuri auta, vaikka voisi pienellä lisäpanostuksella saada tuotteet jotka oikeasti auttavat?

Noh uusi missioni on seuraavanlainen; haluaisin mahdollisimman terveen ja pitkän tukan kesäksi - lähinnä Nykin reissuun mennessä. Siihen on todella vähän aikaa jos miettii hiusten kasvunopeutta, mutta aion silti yrittää.

Vaihe yksi. 
Kävin leikkaamassa huonot latvat pois, noin kolme senttiä lähti ja tukka näyttää ihanan sileältä ja hyväkuntoiselta. Myös jatkossa aion käydä parin-kolmen kuukauden välein leikkauttamassa, ettei tukka pääse huonoon kuntoon.

Vaihe kaksi.
Kävin ostamassa jo kauan harkitsemaani biotiinia apteekista. Tästä olen kuullut paljon hyvää ja niin moni on sanonut sen nopeuttavan hiustenkasvua ja tuuheuttavan tukkaa, että ajattelin yrittää jos sillä olisi vaikutusta kasvatusprojektissani. Onko kokemuksia?

Vaihe kolme.
Ostan parempia hiustenhoitotuotteita ja käytän niitä vaikka vähän niukemmin. (Pahatapa läträtä hoitoainetta ihan liikaa tukkaan) Koitan myös löytää täydelliset tuotteet juuri minun hiuksilleni ja ostaa jatkossa niitä, eikä juosta Koskarin kampaamo outletin tarjousten perässä merkeistä välittämättä.

Vaihe neljä.
Ostan kunnon lämpösuojan, sillä ajattelin kaikesta huolimatta jatkossakin kiharrella ahkerasti tukkaa. Toki voin yrittää pitää tukkaa myös suorana ja varsinkin leteillä ja ponnareilla, jotta tukka saa välillä hengähtää. Kunnon lämpösuoja voisi auttaa silti sen verran paljon, ettei tarvitse pelätä tukan menevän huonoon kuntoon lämpökäsittelyssä. Tukkaani en oikeastaan ikinä föönaa, joten ainoa lämpökäsittely on kiharrus.

Vaihe viisi.
Oluthoito. Tämä vaatii Teemulta ymmärrystä ja sillon tällöin yhden oluista "hukattavaksi". Törmäsin tähän vanhan kansan kikkaan netissä ja testasin eilen saunaan mennessä. Tukka on minusta tänään tuntunut paksummalta ja kiiltävämmältä. Oluen pitäisi vaikuttaa myös rasvoittuvaan päänahkaan ja olisi loistavaa jos pystyisi vähentämään pesukertoja. Nyt tulee pestyä ihan liikaa ja sekin kuluttaa hiusta.
Hoidolla väitetään olevan positiivinen vaikutus myös hiusten kasvunopeuteen. Tiedä sitten.ohje oluthoitoon
Kaada varovasti päänahkaan olutta pieni määrä kerrallaan ja hiero kunnolla päänahkaan. Olutta voi myös valua pituuksiin, mutta ei ole niin suurta merkitystä.
Kiedo pyyhe päähäsi ja anna vaikuttaa noin 20minuuttia. Lämpö tehostaa vaikutusta joten tämä on loistava tehdä esimerkiksi saunaan mentäessä. (Vinkki. älkää ottako jääkaappikylmää olutta. Oli hieman ikävä kaadella sitä päähän niin kylmänä.) Tämän jälkeen tukka pestään normaalisti shamppoolla ja hoitoaine päälle. Hiukset eivät jää haisemaan oluelle.

Vaihe kuusi.
Tangle teeser mikä minulla on kyllä ollutkin jo pitkään. Todellakin pakollinen tuote pitkän tukan omistavalle. Minulla vielä takkuuntuu hiukset helposti, joten muuten saisi kokoajan olla repimässä. Lisäksi olen lopettanut hiusten harjaamisen märkänä suihkun jälkeen vaan maltan odottaa kunnes tukka on kuiva.


Vaihe seitsemän.
Säännöllinen päähieronta tällä päähipsuttimella. Kiihdyttää verenkiertoa ja pitäisi auttaa hiusten kasvuun.
Sellainen projekti. En tietenkään liikaa ala stressaamaan ja miettimään ja mittaamaan joka senttiä, mutta näillä välineillä uskon tukkani kunnon parantuvan ja toivottavasti pituutta tulevan kesään mennessä enemmän kun ennen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit tekevät minut iloiseksi joten kiitos vaivannäöstäsi ! :)