sunnuntai 3. heinäkuuta 2016

Havaiji - Maui - Road to Hana part 2


Okei, jos joku täällä nähdyistä ja koetuista asioista ansaitsee oman postauksen, niin se on Road to Hanan bambumetsä. Tai itseasiassa se on Halekalan kansallispuistossa, mutta kun kulkee Road to Hanan ja jatkaa Hanan jälkeen matkaa, niin kyseinen kansallispuisto tulee väistämättä vastaan. Sisään maksoi 20 dollaria per auto, mutta lippu on kolme päivää voimassa ja sillä pääsee alueella uudelleen. Tämä kävi meille hyvin, koska meillä oli tarkoitus mennä parin päivän sisään ihastelemaan auringon nousua Halekalalle.

Kerroin aikaisemmin jo pienestä hämähäkki episodista papukaijojen luona, noh, Teemu oli lukenut etukäteen mitä kivaa yllätystä tuolla bambuumetsässä eläisi. Täällähän ei vaarallisia juttuja koko saarella ole kun meri ja aurinko. Ikäviin lukeisin silti sellaiset pikku paholaiset kun jättiläistuhatjalkaiset. Minulla on siis aika kova ötökkakammo ja nuo jättiläistuhatjalkaiset kuuluu siihen kategoriaan, mitä kattelen kun haluan kylmiäväristyksiä.
Minulla oli siis pienet ennakkopelot kyseistä vaellusta kohtaan. Ennen Bambumetsää pitää siis käppäillä joku puolentoistakilometrin mittainen matka viidakossa. Onneksi pian huomattiin, ettei noita ötököitä siellä juurikaan näkynyt ja uskalsin hengittää rauhassa.

Bambumetsä alkoi tosiaan vähän yhtäkkiä yhden sillan jälkeen sukellettiin vain todella tiheään metsään. Tunnelma oli aivan uskomaton, rauhallinen, maaginen ja hiljaisuudessa kuului vain bambujen kolke kun ne kolisivat toisiaan vasten. Ihmisiäkään ei ollut kuin ihan muutama porukka meni välillä ohitsemme. Käveltiin ihan suu auki koko matka ja en olisi halunnut lainkaan lähteä sieltä. Ikävä kyllä meillä oli vielä neljän tunnin matka takaisin hotellille ja pimeällä ei Roah to Hanan teitä kannata ajaa. Siksi ei siis ihan hirveitä aikoja siellä voinut olla.

Mutta jos Mauille tulette niin ihan ykkösjuttuja on juuri tämä paikka. Ihan mahtava.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit tekevät minut iloiseksi joten kiitos vaivannäöstäsi ! :)