lauantai 2. heinäkuuta 2016

Havaiji - Maui - Road to Hana

Meillä ei ollut montaakaan suunniteltua juttua tänne Mauille, mikä on siis ollut todella kiva. On ollut sellaista rentoa menoa. Mutta yksi juttu päätettiin jo matkaa suunnitellessa, että käydään ajamassa täällä suosittu maisemareitti, Road to Hana. Sitä ollaan kehuttu jopa maailman kauniimmaksi maisematieksi.

Ja se oli kyllä ihan mahtava. Yhtäkkiä upeat hiekkarannat jäi taakse ja tie kaartaa mutkikkaana suoraan sademetsän siimekseen. Niin upeita vehreitä puita joka puolelella ja jatkuvasti näkyy uusia vesiputouksia. Tie on kapea ja mutkitteleva ja ilmasto on tietenkin todella kuuma ja kostea. Ainoa pikku miinus on tämä minun matkapahoinvointini, jonka takia oli pakko useaan otteeseen pysähdellä tienlaidalle haukkaamaan happea. Se onneksi auttaa. Ja onneksi valittiin päivä, millon ei paista kokoajan aurinko, sillä se helpottaa myös suuresti omaa pahoinvointiani.

Mutta tie on todella hauska ajaa (kuulemma) ja mieli tekisi pysähdellä joka väliin. Oltiin kuitenkin päätetty, että yritetään ajaa mahdollisimman suoraan Hanaan saakka ja siitä sitten jatketaan vielä se puolisen tuntia Halekalan luonnonpuistoon kohti bambumetsää. Sitä olin odottanut eniten tuolta reitiltä.

 Nähtiin yhtäkkiä papukaijoja tiensivussa ja pysättiin tietenkin heti katsomaan mikä juttu tämä oli. Hetken päästä paljastui lintujen omistaja, joka sitten siinä tarjoutui ottamaan kuvaa lintujen kanssa pientä maksua vastaan. Haluttiin mekin sitten päästä kuvaan, eipähän ainakaan ihan heti tule tuollaista kuvaa missään otettua. Niin tuo oli aika alkuvaiheessa ja heti kun oltiin oltu siinä se viisi minuuttia paikallaan, niin Teemun olkapäätä kipusi sellainen kiva suuri hämähäkki. Hetken päästä myös säärtä pitkin. Minua hieman pelotti. Koska VIHAAN hämähäkkejä.
 Pysättiin myös jännällä mustahiekkaisella rannalla. Täällä on noita enemmänkin, ja tarkoitus olisi käydä vielä toisellakin mustahiekkarannalla.


 Pikkusen oli komeat näkymät! Pitihän sitä sitten ainakin yhdessä vesiputouslammessa käydä pulahtamassa. Viilensi kyllä mukavasti, mutta tuonne kulku oli kyllä aika vaikeaa. Tosi paljon liukkaita kiviä pohjalla. Mutta ihan mahtava kokemus tuokin.

1 kommentti:

  1. Vau mitkä maisemat! Harmi että ette ikuistaneet sitä hämähäkkiä vaikka araknofobisena oisinkin saanut sätkyn :D

    VastaaPoista

Kommentit tekevät minut iloiseksi joten kiitos vaivannäöstäsi ! :)