maanantai 26. toukokuuta 2014

New York day 1 - Welcome to the New York City

Vihdoin kotona! Olipas taas reissu, nuo matkapäivät ovat aina niin raskaita. Ihan mahtava matka! Voi vitsi, olisin heittämällä voinut olla vielä viikon Nykissä, toivottavasti vielä joskus pääsee toistekin käymään. Suosittelen kyllä lämmöllä, ihan paras kaupunkikohde!
Ajattelin alkaa taas purkaa reissua päivä päivältä ja joitakin päiviä ehkä jakaa pienempiin postauksiin. Kuvia on runsaasti!

Oli kyllä kova jännitys kotoa lähtiessä kun Matti heitti meidät Tampereen linja-autoasemalle. Sieltä sitten ensin reilu pari tuntia lentokentälle, muutama tunti odottelua ja sitten pikkuruiseen lentokoneeseen. Kävi muuten typerä moka minulla turvatarkastuksissa, nesteet olin kyllä kuuliaisesti pakannut minigrippiin mutta unohdin sitten täyden vesipullon reppuun! Onneksi oltiin Suomen päässä ja mukava virkailija pyysi minua ystävällisesti avaamaan reppuni läpivalaisun jälkeen ja kysyi uudelleen että onko minulla nesteitä mukana. Kylmä hiki valui otsalla kun tajusin unohtaneeni pullon, ilmeisesti on ihan tavallista sillä saatiin juoda vesi pois ja se oli sillä selvä.
Lentokone oli tosiaan pikkuruisin missä ollaan ikinä lennetty. Siinä oli jännästi käytävän toisella sivulla vain kahta paikkaa vierekkäin ja toisella kolmea. Onneksi saatiin kahden hengen paikat, vaikka lento olikin vain reilun tunnin mittainen.
Oslossa meillä olikin pidempi kolmen tunnin odottelu. Onneksi mentiin silti ajoissa oikean portin kohdalle, sillä ei sinne Amerikkaan niin vain mennä. Meiltä - niinkuin muiltakin - kysyttiin muutamia kysymyksiä ja lopuksi vielä Teemu joutui juttusille pieneen koppiin vartijan kanssa. Vasta myöhemmin selvisi että kyse oli aivan sattumanvaraisesta valinnasta ja moni joutui vielä odotushuoneesta sinne riippumatta oikeastaan iästä tai sukupuolesta. Kysyttiin vain perus miksi New Yorkkiin on menossa ja kuinka kauan on yms. Vähän kieltämättä kyllä siinä kohtaa jännitti kun virallisiin vaatteisiin pukeutunut mies sanoo vakavalla äänellä Teemulle "come with me". Että joo :D

Olin ihan innoissani kun pitkällä lennolla oli tälläinen mediakeskus mistä pystyi katselemaan leffoja ja sarjoja koko matkan ajan. Se helpotti kyllä huomattavasti lähes kahdeksan tunnin lentoa. Pisin lento missä ollaan oltu. Kyllä silti vähän tuskastutti. Minua jännitti jotenkin kovasti tuo matka ja en saanut oikein nukutuksi ja jotenkin vähän ahdisti olla. Onneksi se meni ohi leffoja katsellessa ja äkkiä se aika sitten lopulta kuluikin. Jatkossa suora lento kaukokohteisiin olisi ehkä silti mukavampi vaikka vähän enempi pitääkin maksaa.
Hieman räjähteinäna matkanteosta ja pätkittäin nukkumisesta.
Pieniä ongelmia oli hotellille pääsyn kanssa kun painavien matkalaukkujen kanssa yritettiin junissa ja metroissa tulla. Ostetiin heti metro cardit ja tietenkin sitten se minun ei toiminut ja sen kanssa sai tapella aikansa. Kyllä helpotti kun hotelli huone oli todella siisti ja ei jälkeäkään luteista ! Jee. Henkilökunta oli myös todella avuliasta.
Heti tuli telkkarista Frendejä kun telkkari laitettiin päälle. Hahaa. Ihana sarja :)
Pieni kuosittuminen ja päätettiin sitten lähteä vielä pikaisesti käymään Manhattanilla. Kello oli tuolloin paikallista aikaa jotakin viiden paikkeilla eikä olisi kuitenkaan kannattanut mennä nukkumaan ennen iltaa vaikka järjetön matkantekopäivä takana olikin.
Oli kyllä upea tunne päästä ensimmäistä kertaa ihailemaan noita korkeita taloja ja nähdä kaikkia tuttuja paikkoja joka puolella. Keltaisia takseja viiletti jatkuvasti ja tuttuja One Way-kylttejä oli joka tien kulmassa. Ah... <3 New York city.
Haettiin kaupasta jotakin pientä ruokaa hotellille, syötiin, käytiin suihkussa ja mentiin nukkumaan. Ei tarvinnut kauaa odottaa unen tuloa :)
Sellainen oli saapuminen Nykiin. Paljon lisää postauksia tulossa. Ensimmäiset kolme päivää oli vähän huonompaa keliä, joten enemmän nähtävyyksiä vasta vähän myöhemmin :)

14 kommenttia:

  1. Upeita kuvia, odotan jatkoa :) tuo hotellihuonekin näytti mukavalta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jatkoa tulee pikkuhiljaa ;D Kuvio on niin paljon että en ole vielä jaksanut käydä kaikkia läpi :) Mutta kiitos :)

      Poista
  2. Matkakertomuksia odotellessa :) Voi että kun pääsisi itsekin tuonne ! Mitä kautta otitte muuten lennot ?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mondon kautta vertailtiin ja tilattiin :) Sieltä pystyi hyvin katsomaan halvimmat päivät matkustaa, siksi lähtö olikin tiistai yönä :)

      Poista
  3. Hitsi kun tulee ihan kauhea matkakuume näitä selaillessa! Onneksi oma reissu häämöttää vajaan kuuden viikon päässä!

    Ja usko tai älä, kyllä niihin pitkiin lentoihin tottuu. Paljon puuduttavampia on monen tunnin vaihdot. Meillä on kesällä vastassa 10,5 tunnin lento ja se on mulle pisin lento ikinä. Hassuinta on se, ettei edes karmi tuo pituus, koska niitä 9-tuntisia on takana jo kourallinen. Enemmän karmii viimevuotinen 5-tuntinen vaihto Frankfurtissa.. Hyh...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uskon kyllä että tottuu, tottuu niihin lyhyihinkin vaikka alkuunsa en oikein tykännyt lentämisestä ollenkaan. Ja hienoa että pääset pian reissuun, minne matka :) ? Pitää kanssa varmaan pian taas keksiä seuraava kohde :D Ei mitään hajua vielä lähteäkkö pidemman ajan päästä pitkälle vai useampia kertoja lähelle :)

      Joo ne vaihdot on kyllä puuduttavia. Nyt meillä oli takaisin tullessa 4h vaihto Frankfurtissa, mutta tuli nukuttua kaksi tuntia penkillä kun oli niin älytön väsy, joten meni aika nopsaa aika :)

      Poista
    2. Mie oon koko pienen elämäni lennellyt aika paljon, niin ei oo koskaan uuvuttanut tai jännittänyt ne lyhyet lennotkaan. Aina tuntuu kuitenkin, että se pitkä lento on se negatiivinen puoli kaukomatkoissa, mitä on muilta kuullut. Mä oon oppinut kai sitten tottumaan niihin liiankin hyvin, kun ei edes takapuoli puudu :D

      Ja Jenkkilään päin mekin lähdetään, ensin NYC ja sieltä sitten Californiaan (LA, Anaheim, San Diego). En malta odottaa! Ehkä voin näitten sun tekstien kautta vähän ennakkoelää omaa matkaa.

      Poista
    3. Uuu hienoa! Pitää kanssa lueskella sitten sinun reissupostauksesi :) Tykkään hirveästi aina lukea toisten reissuista, tälläinen matkailuholisti kun olen :)

      Mutta se on hienoa että on lennellyt paljon ja reissannut. Itsekin toivoisin että vielä enempi pääsisi maailmaa näkemään :) Rahat ei vain riitä ihan niin paljoa matkailla kun haluaisi :P

      Poista
  4. Oi ihanaa, luin jo kaikki ekat kolme NYC-päivitystä :) Venaan niin meidän reissua! Iih. Ehdottomasti suosittelen sitä suoraa lentoa, Finnairilla on myös tosi hyvä viihdejärjestelmä! Vaikka kyllähän välilaskuilla pääsee jaloittelemaan, mut on se suora aina suora! =) Saanko muuten udella, että paljon teillä meni rahaa perusasioihin päivässä, eli elämiseen? Ei siis oteta huomioon vaateostoksia eikä hotellia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo aika kahden vaiheilla mekin oltiin lentoja varatessa, mutta oli sitten niin merkittävä hintaero suoran ja välilaskun välillä. Taisi olla muutama sata per suunta! :P Siksi siis tälläkertaa kärvisteltiin vaihtojen kanssa, ensi kerralla kyllä pitää olla vielä enemmän ajoissa ja saada edullisesti suorat lennot jos kauemmaksi lähtee.

      Jaaaa elämiseen per päivä... kauhean vaikea sanoa oikeastaan. Meillä oli todella hyvä aamupala, joten ahdettiin itsemme aina niin täyteen että nälkä ei tullut oikeastaan kun vasta iltapäivästä. Eli ei oikeastaan mennyt kun yhteen ruokaan rahaa per päivä ja sitten jos maksullisilla nähtävyyksillä kävi. Riippuu niin paljon tietenkin että käykö syömässä jossakin ravintolassa joka päivä vai riittääkö joinain päivinä vaikka piknikki tai edullisempi ruokapaikka :)

      Metrolla kuljettiin joka paikkaan, ostettiin se seitsemän päivän metrocard joka maksoi noin 25e ja sai rajattomasti käyttää metroa ja busseja, eli ei kallista :) Siinä ne pakolliset menot oikeastaan oli, liikkuminen ja ruoka.

      Poista
    2. Loistohomma! Mitä ollaan katottu, niin aika harvassa hotellissa hintaan kuuluu aamupala, joten totta tosiaan, jos sellainen on, se tosiaan kannattaa hyödyntää! Meil oli viime kerralla niin surkee aamupalatarjonta, ettei sillä pitkälle pötkiny Kahvi sentään oli ihan hyvää. Ens reissussa meillä onkin minikeittiö, joten aamupalat tulee ostettua ja tehtyä ihan ite, vähän halvempi ratkaisu ku joka aamu syödä jossain :)

      Poista
    3. Joo niin on. Ollut kanssa muutamassa hotellissa minikeittiö, on kätevä myös jos haluaa tehdä jotakin pientä päivällistä eikä jaksa mennä ravintolaan syömään :) Tuo hotelli oli tosiaan ihan huippu eikä liian kaukana Manhttanista, mutta ilmeisesti olette jo hotellin löytäneet? :)

      Poista
  5. Oii kiitos tästä :) Tästä näki jo vähän millaista on ja tuntuu niin jännältä että sä oot ollut noiden korkeiden rakennusten lähellä!!

    VastaaPoista

Kommentit tekevät minut iloiseksi joten kiitos vaivannäöstäsi ! :)