perjantai 2. toukokuuta 2014

Vanhat Converset uudenveroisiksi

Sain tällä viikolla vihdoin valmiiksi pitkään työstämäni toppiprojektin. Minähän en osaa ommella, mutta löysin ihanan kankaan kirpputorilta josta halusin tehdä topin. Onneksi Tampereella on mahtava paikka missä voi ompelua harrastaa ohjatusti pilkkahinnalla. Monitoimitalo 13 on Tampereella sijaitseva rakennus, jossa voi harrastaa erilaisia juttuja kuten ompelua, maalaamista, askartelua, pelaamista ja musiikkia.
En ole itse käynyt kun ompelemassa siellä, mutta ainakin siinä osiossa ohjaajat ovat todella avuliaita ja käytännössä katsoen opastavat vaihe vaiheelta mitä ikinä onkin tekemässä. Eli mitään ei tarvitse osata kun paikan päälle tulee. Maksua peritään ainoastaan materiaaleista mitä käyttää, eli nytkin toin itse kankaan ja vetoketjun, joten en käyttänyt kun ompelukoneessa lankoja. Koko projekti tuli maksamaan minulle 0.30senttiä!
Tässä se sitten olisi valmiina. Itse tykkään todella ja siitä tuli sellainen kun halusinkin.

Toinen asia mistä haluan hehkuttaa on vanhojen converseitteni ehostaminen. Sain ystävältä muutaman vinkin millä saisin vanhat converset siistittyä uudenveroiseksi ja ajattelin jakaa tiedon myös teidän kanssanne. Ikävä kyllä en tajunnut ottaa kuvaa niistä ennen, mutta vakuutan että ne olivat todella mustuneet ja likaiset.
Laitoin ne ensin varovasti koneeseen 30 asteeseen ja vanhan pyyhkeen mukaan ettei pelkät kengät yksinään pyörisi koneessa. Tämän jälkeen otin kynsilakanpoistoainetta, jolla sai kumiosat puhtaaksi ja lopuksi vaihdoin vielä nauhat uusiin.

5 kommenttia:

  1. Tosi söötti toppi :) Mulla on ollu oma ompelukone nyt vuoden verran ja pakko sanoa, että välillä tekis mieli vaan heittää se menee, oon niiiiin surkee ompelija :D
    Haastan sut! http://anythingfable.blogspot.fi/2014/05/haaste.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih kiitti, kukkaset on mun juttu :D Joo itekki joskus harkittin ostavani, mutta mietein sitte että mitä turhia kun en kuitenkaan osaa ommella ilman jatkuvaa opastusta. :)

      Poista
  2. Hei tosi kiva vinkki toi kynsilakanpoistoaine consseille! Täytyykin varmaan heti tänään kokeilla sitä omiin likaisiin yksilöihin. :D

    VastaaPoista
  3. Ihanat kengät ja näyttävät nyt ihan uusilta! :o Kiitos vinkistä <3

    VastaaPoista
  4. Mä en oo ennen kuullut tosta kynsilakanpoistoaineesta ku oon ennen vaan pessyt koneessa, hyvä tietää! :)

    Ja ihan sairaan kiva juttu toi monitoimitila, joskus sitä itseäkin ärsyttää ku ompelua vaativat tuunausjutut jää toteuttamatta ku ei oo ompelukonetta…

    www.anninsafari.blogspot.com

    VastaaPoista

Kommentit tekevät minut iloiseksi joten kiitos vaivannäöstäsi ! :)