perjantai 21. helmikuuta 2014

Tukholma part 2

Tukholmasta jäi kyllä sellainen fiilis, että varsinkin kesällä tuo on varmasti todella kiva lomailu kohde. Paljon tekemistä, lauttoja, terasseja, kahviloita, shoppailua, huvipuisto ja kaunis vanha kaupunki. Kyllä se näin talvellakin oli todella kaunis, vielä kun ei ollut ennen käynyt. Olin oikeastaan aika yllättynyt, että pidin tuosta ehkä kaupunkina enemmän kun Tallinnasta. Reissuna Tallinnan reissu oli kyllä kivempi, koska silloin tuli oltua kauemmin ja oli hotelli missä yöpyä ja tietenkin koska oli kesä ja ihanat kelit.

Turistipönötystä hehee ja alemmassa kuvassa saattoi tuo jatkuva lumipyry hieman ärsyttää. Jännä ettei kuvissa näy ollenkaan että lunta tulee.
 Kahville :)
Nuo ladattavat päivän metrokortit osoittautuivat todella käteviksi, sillä ne käyvät myös lauttoihin ja busseihin. Yksittäiset metroliput olivat tuolla yllättävän tyyriitä, joten tuollainen päivänkortti tuli paljon halvemmaksi jos yhtään enemmän ajatteli paikasta toiseen julkisilla kulkea. Euroina hinta taisi olla 15€/hlö.
 Voisi tuo lauttamatkailu olla hieman mukavampaa kesällä.
 Tuolla oli paljon enemmän lunta kun esimerkiksi Tampereella.
 Sitten Vasa-museoon. Lippu tuonne oli 15€/hlö ja oli kyllä näkemisen arvoinen paikka! Tässä samalla vähän  päivän asua. Niin rakastan tuota pitsitoppia :)

Tuolla oli tuollainen hassu kamera millä olisi voinut ottaa itsestään kuvan ja sijoittaa se suurelle kartalle.
 Käppäiltiin hetki kaupungilla ja suunnattiin sitten shoppailemaan.
Tukholma on todella hyvä shoppailukaupunki, sillä kauppoja on paljon ja näilläkin kaduilla todella lähekkäin. Niiden lisäksi löytyy vielä suuri ostoskeskus ja paljon pikkuputiikkeja. Kaikesta huolimatta en löytänyt MITÄÄN. En ymmärrä, kiersin varmaan 15 kauppaa läpi mutta kaikissa tuntui vain olevan ihan samanlaista vaatetta, mustaa, harmaata ja valkoista ja mallitkin tuntui jotenkin tylsiltä ja keskenään samanlaisilta. Ehkä olen shoppaillut siis tarpeeksi hetkeksi aikaa ja tajusin etten oikeasti tarvitse YHTÄÄN vaatetta täyteen kaappiini :)
Laivalta tuli ostettua vähän kosmetiikkaa, suklaata ja juomia, mutta muuten ei kummempia. Tukholmasta tarttui tietenkin mukaan perinteinen jääkaappimagneetti ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit tekevät minut iloiseksi joten kiitos vaivannäöstäsi ! :)