maanantai 12. elokuuta 2013

Italy - Day One

Noniin nyt sitten vihdoin kotona! :) Saavuttiin eilen vasta kahdentoista maissa lentokentälle ja sieltä sitten piti vielä ajella kotiin Tampereelle. Oli kyllä pitkä ja väsyttävä automatka, nyt onneksi yö on nukuttu hyvin, tavarat jo osittain purettu oikeille paikoilleen ja aamupala ja kahvikupponen edessä ajattelin lähteä käymään läpi reissuamme. Teemu raasu tosin joutui jo tänään aamulla lähtemään töihin, minulla vasta huomenna. Eli vika lomapäivä tänään!

Jaan taas osiin tätä reissua reilulla kädellä, sillä kuvia on paljon! Upeita paikkoja nähtiin ihan hirveästi ja saatiin tosiaan sitä lämpöä mitä olen kaivannut. Ihan tuskastumiseen asti, heh. Mutta reissu alkoi sunnuntaina kun iltapäivästä saavuimme Helsinki-Vantaan lentokentälle ja jätimme auton edullisimmalle parkkipaikalle. Tuolla liikennöi kätevä lentokenttäbussi mikä vie parkkipaikoilta lentokentälle ilmaiseksi vartin välein.                      
Vielä jaksoi hyvin kantaa rinkkaakin.

Lento Italiaan sujui nopeasti ja hyvin. Tuntui melkein rutiininomaiselta kulkea lähtöselvityksistä läpi koneeseen. Oli mukava huomata ettei jännittänyt enää samalla tapaa kun ekoilla kerroilla koneeseen astuessa. Silti se taivaalle nousu saa aina jännityksen tulvahtamaan ja sen lisäksi kärsin varsinkin lentokoneen laskuissa korvien vihlomisesta, mihin ei oikein purkan jauhaminen tai nieleskelykään auta. Onneksi se ei ole joka kerta, esimerkiksi nyt ei sattunut ollenkaan.

Hieman evästä lennolle.
vuoria!

Lento oli aika myöhään Roomasta joten ilmakaan ei ollut niin äkkikuuma kun oli ajatellut. Kuumalta se silti heti tuntui. Ostettiin liput lentokenttäbussiin kyseisen yhtiön lippuluukulta ja saatiin samalla myös paluulippu. Puolisen tuntia jouduttiin odottelemaan pihalla ennen kuin päästiin bussin kyytiin.


Pieniä ongelmia kasaantui vasta saavuttuamme päärautatieasemalle josta Teemun oli tarkoitus soittaa majapaikkaamme, että he voisivat tulla päästämään meidät sisään. No sieltähän ei sitten vastattu! Kauheat litaniat italialaisesta vastaajasta kyllä kuului.
No Teemu oli onneksi katsonut valmiiksi reitin majapaikkaamme joten hyppäsimme rautatieasemalta metroon ja aloimme sitten etsimään osoitteen näyttämältä kadulta kyseistä bed and breakfastia. Mitään kylttiä ei näkynyt. Pimenevässä, kuuman kosteassa ilmassa, rinkat selässä alkoi pieni paniikki nousta pintaan, ainakin minulla. Sitten alettiin tutkia ovisummereita joista onneksi löytyi hotellimme nimi teipillä liimattuna ja pääsimme sisään. Kovin hienosti ei tätä opastusta ollut mielestäni hoidettu mutta loppu hyvin kaikki hyvin.

Paitsi että huoneessa ei ollut ilmastointia ja muutenkin kevyesti nuhjuinen. Halpa oli hintakin ja onneksi omistaja oli mukava ja huone siisti. Mitään mötöjä ei seinillä tai sängyssä näkynyt joten se kelpasi meille. Eikun suihkuun ja nukkumaam. Rakastan aina sitä hetkeä kun matkanteko päivän päätteeksi viimein on hotellilla, saa tavarat purettua ja käytyä kuumassa suihkussa.


Oltiin onneksi matkalta napattu ruokakaupasta mukaan vähän salaattia, sillä todellakaan ei oltaisi jaksettu lähteä etsimään enää mitään ruokapaikkaa.


 Seuraavassa kerron sitten ensimmäisestä päivästämme Roomassa. Tähän en viitsinyt alkaa sitä änkeemään koska kuvia on paljon ja olisi tullut muuten ihan liian kilometripostaus.

Kivaa olla taas koto-Suomessa ja ennen kaikkea kotona <3

1 kommentti:

  1. Tunnustaa täytyy, että odotin jo kieli pitkällä tätä postausta :D Olin sitten positiivisen yllättynyt kun jaksoit tehdä ensimmäisen osan näin pian, kiitos siitä <3 Onneksi pääsitte hotellille vaikka tyhmää olikin kun ei vastattu. Maltan tuskin odottaa seuraavia postauksia!

    VastaaPoista

Kommentit tekevät minut iloiseksi joten kiitos vaivannäöstäsi ! :)