sunnuntai 8. toukokuuta 2016

Polttarit!!!

Nyt olisi sitten meikäläisen polttarit takanapäin ja pitää kyllä sanoa, että oli ihan mahtavat juhlat! Oli selkeästi paljon ajateltu juttuja mitä haluaisin kokeilla ja tehdä, eikä mitään sellaista minulle ahdistavaa nolaamisjuttua oltu onneksi keksitty. Joten loistavaa ohjelmaa oli päivä täys ja mikä parasta, ihan parhaat ihmiset ympärillä < 3 Onneksi melkeinpä kaikki pääsivät paikalle ja ilmakin oli niin lämmin ja aurinkoinen :)

Aamu alkoi siis niin että kaasot Jonna ja Katri kävivät herättämässä minut kotoa ja lykkäsivät pakkauslistan kouraan :D Olin lievästi sanottuna hieman kuutamolla ensimmäiset kaksikymmentä minuuttia. Sitten piti rinkkaan heittää kaikkia erinäisiä tavaroita ja lähdettiin talsimaan. 

Sain kartan käteen ja piti suunnistaa kohti Sorsapuistoa, missä loput rakkaat ystäväni odottivat meitä
Oli aivan ihana brunssi kivalla paikalla ja kaikki jakoivat kanssani muistoja minusta. Niitä oli niin ihana kuulla < 3 Ruokailun jälkeen minun piti käydä viidessä minuutissa löytämässä itselleni vaatteet kirpputorilta, ja yritin etsiä jotkut mahdollisimman värikkäät :D Onneksi löytyi tosi hauskat. Koska rahaa vielä jäi, piti minun vielä hakea jotakin pientä jostakin rautatieaseman liikkeestä. Mukaan tarttui lasten aurinkolasit. :D


Sitten keräsin hieman avioliittoneuvoja rautatieasemalla ja junassa, onneksi ihmiset olivat ihan hyvin mukana. VR:n henkilökuntaa saa kyllä kiittää, olivat niin ihania ja antoivat vielä minulle ilmaisen kahvin ja pullan. Kesken matkaa Sallan ääni kantautui junan kajareista kun hän kävi kuuluttamassa minun polttareista ja siitä, että ravintolavaunuun saa tulla antamaan avioliittoneuvoja. < 3 Oli kyllä ihana ele.

Sitten oli tosi jännittävää kun minut vietiin side silmillä jonnekin metsään, en vieläkään tiedä, että missä oltiin. Siellä sitten odotettiin ja yhtäkkiä taivaanrannasta laskeutui potkurikone. Alkoi hieman jännittää, että tuollako sitä sitten pitäisi hetken päästä lennellä! Yllättävän vähän silti jännitti kun koneeseen istahdin ja oli kyllä ihan mahtava kokemus! Sain vähän koittaa ohjatakin konetta, mikä taas oli aika kuumottavaa :D Mutta ilmassa pysyttiin, eikä tullut edes huono olo.
Sitten minut vietiin taas side silmillä seuraavaan kohteeseen, eli Ali-Ketolan tilalle, mikä oli vuokrattu meidän käyttöön. Paikka on minulle entuudestaan tuttu kun tuli siellä joskus oltua työharjottelussa, joten oli tosi kiva palata sinne ja nähdä tuttuja maisemia ja ihmisiä. Oli ihana päästä luonnonrauhaan rentoutumaan. 

Seuraavaksi olikin vuorossa melontaa rannassa. Oli tosi hauska kokeilla taas meloa, kun joskus tuli enemmänkin käytyä ja olen kyllä aina siitä tykännyt. Nyt kun oli vielä niin upea keli niin kyllä kelpasi!

Sitten sain ihanaa hemmottelua, kun minulle tehtiin käsikuorinta ja kynnet, kun Jonnan sisko tuli käymään tilalla.
Oli kyllä niin ihana paikka ja aivan mahtava ilta. Siirryttiin tuosta seuraavaksi kohti morsiussaunaa, jossa minulle oli paljon perinteisiä taikoja. Ensimmäiseksi tietenkin sain istuskella jonkun terävän risukasan päällä saunassa, mitä lie sekin tarkoitti :D Sitten oli kunnolla vihtomista hyvällä ja pahalla vihdalla, mikä tuntuu kyllä yllättävän hyvältä, vaikka onkin jotenkin erikoinen suomalainen tapa. Lopuksi heitin vihdan katolle ja se miten päin vihta sinne jäi, kertoo ensimmäisen lapsen sukupuolen. Poika ilmeisesti tulossa joskus :D
Sitten olikin se vaihe kun minun päälleni kaadeltiin kaikenlaista erikoista, kuten suolaa, kanamunia, hunajaa ja jauhoja. Tuli kyllä aikamoinen mössö jonka jälkeen ei auttanut kun pulahtaa jääkylmään veteen. Hyrrrrr. Ei ole kyllä ikinä tullut kastettua talviturkkia näin aikaisin, mutta onneksi pystyin pulahtamaan! Kyllä tuo vaan on sellainen juttu mikä pitää kerran elämässä kokea, morsiussauna siis. Jotenkin niin ihana perinne, ja itselleni se oli kovin tärkeä. Oli siis ihana huomata, että sekin oli otettu huomioon < 3

Aurinko laski hitaasti horisonttiin ja me pidettiin kunnolla hauskaa. Käytiin vielä toisen kerrankin pulahtamassa Mari-Annan kanssa < 3 Ihan mahtava päivä kaiken kaikkiaan! Kun saunalta palattiin niin meille oli valmistettu ihana iltapala ja sen jälkeen alkoikin olemaan aika naatti.

Aamulla herättiin hieman väsyneinä ja mussutettiin ihanaa aamupalaa ulkona upeassa ilmassa. Sitten tuli aamupäivä käppäiltyä ympäri aluetta ja otettua arskaa laiturilla. Eli juurikin rentoa olemista.
Nyt on kyllä aika väsynyt, mutta onnellinen olo. Kiitos kaikille ihanille vielä kerran, olette parhaita < 3

1 kommentti:

Kommentit tekevät minut iloiseksi joten kiitos vaivannäöstäsi ! :)