keskiviikko 23. syyskuuta 2015

Comojärvi - Milano osa 2

Meidän suunnitelma oli Milanossa sellainen, että haetaan kaupasta eväitä kunnolla ja mennään puistoon piknikille, ihan niin kuin tehtiin silloin viisi vuotta sitten. Tiedettiin, että puisto tulisi olemaan todella kaunis ja suuri, joten sinne olisi kiva mennä muistelemaan viime reissua ja kävelemään tuttuja polkuja.

Noh, eipä se nyt taas mennyt ihan niin kuin oltaisiin haluttu. Nimittäin ei löydetty mistään ruokakauppaa tai edes kioskia. Mitään! Mistään! Kierrettiin noin kaksi tuntia ympäriinsä ristiin rastiin, mutta ei mitään muuta kuin apteekkeja joka kadun kulmassa. Meillä ei ollut edes oikein vettä mukana, koska oltiin ajateltu että käydään sitten ostamassa juomatkin kaupasta ja oli todella kuuma. Siinä alkoi kyllä vähän huumorintaju loppua.


Mentiin sitten kumminkin puistoon ja ostettiin sieltä vähän vettä jostakin kojusta, ettei ihan nestehukkaa tullut. Mutta oli kyllä tosi harmi että meni suunnitelmat ihan mönkään. Oltiin tosi väsyneitä kaikesta kävelystä ja kuumuudesta, eikä oltu syötykään moneen tuntiin. Päätettiin sitten että kierrellään nyt hetki puistossa ja lähdetään sitten Duomon kautta rautatieasemalle, missä tiedettiin olevan ruokakauppa ja mäkkäri.


Kierrettiin vielä Duomon kautta koska halusin nähdä viimeisen vilauksen tuosta lemppari rakennuksestani. Voi sitä vahingonilon määrää kun huomattiin, että siviiliasuinen poliisi otti kiinni noita rasittavia tyrkyttäjiä, mitä Duomonkin edessä parveilee. Hahahahahaa, toviottavasti saivat sakot!Sitten pitkän päivän päätteeksi lähdettiin bussilla kohti lentokenttää.


Lentomme lähti siis kuuden maissa Bergamosta, joten vietettiin vika yö taas tutulla kamalalla Bergamon kentällä. On meinaa mahdollisimman vaikeaksi tehty siellä yönsä viettäminen. Ollaan kerran nukuttu Münchenin kentällä ja siellä taas oli todella pehmeät penkit ja rauhallisia paikkoja mihin pystyi menemään makaamaan koko penkin pituudelta. Tuolla taas oli kahden penkin välein laitettu käsinojat ettei pystynyt menemään makaamaan ( paitsi minä koska olen niin lyhyt ). Lisäksi ne on kovat ja niitä oli aika vähän. Sitten taas jos yrittää nukkua lattialla, niin noin kahden aikaa yöllä alkaa vartiat potkimaan porukkaa lattioilta pois kun tulee siivooja koneensa kanssa. Ihan älytöntä mielestäni tuollaisessa paikassa missä kuitenkin lähtee paljon yölentoja, eikä näin ollen ole mitään järkeä ottaa hotellia viimeiseksi yöks. No sain jopa ihan nukuttua, mutta todella todella kylmä siellä oli. Otin Teemun hupparin peitoksi ja silti tärisin melkein koko yön.

Noh kotiinpaluu sujui muuten kivasti ja saatiin ystävä hakemaan kentältä, niin ei tarvinnut bussilla tulla ihan räjähtäneenä kotiin. Milanon pienistä vastoinkäymisistä huolimatta, tykkään kyllä kovasti kyseisestä kaupungista. Italia ylipäätään on vain niin ihana maa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit tekevät minut iloiseksi joten kiitos vaivannäöstäsi ! :)