tiistai 1. joulukuuta 2015

Joulukuun ensimmäinen


Kylläpäs tämä syksy ja alkutalvi on mennyt hurjaa vauhtia eteenpäin ja jotenkin ihan huomaamatta. Kun ottaa huomioon kaiken sen pimeyden ja sateen mitä tämä alku talvi on ollut tulvillaan, niin tavallaan ei haittaa vaikka ei ole kovin paljoa kerennyt kiinnittämään siihen huomiota.
Jotenkin koulujuttuja on ollut kokoajan niin paljon, että keskittyminen on mennyt melkein siihen, että miettii mikä tehtävä pitää seuraavaksi palauttaa. Nyt alkaakin tämän jakson loppu ja tentit jo häämöttää ja olen jo hyvissä ajoin alkanut lukemaan vähän kaikkea. Ei siis mitään sellaista paniikkia ole tulossa kuin viime jakson päätteeksi ennen koeviikkoa.

Nyt siis osasin hieman jaksottaa lukemista pitkin jaksoa. Varsinkin matikan kohdalla olen todella ylpeä itsestäni, miten paljon olen jaksanut kotona laskea harjotustehtäviä. Nyt vaikeammatkaan asiat ei tunnu enää mahdottomilta ja uskon, että kun teen vielä loppurutistuksen ennen koetta, niin se menee ihan hyvin.

Ajattelin tähän koota sellaisia kivoja juttuja mitä joulukuulta odotan.


...siitä että voi hyvällä omallatunnolla nukkua puolentoistatunnin päiväunet. Tekee muuten niin hyvää väsyneenä käpertyä sohvalle Teemun kainaloon hetkeksi piiloon maailmalta. 

...Ottaa ihan rauhassa koko päivän ilman kiirettä, sillä ulkona on kuitenkin pimeää siitä asti kuin kotiin pääsee aina seuraavaan aamuun saakka.

...tai käpertyä töiden/koulun jälkeen sohvan nurkkaan koko illaksi tuijottamaan sarjoja netflixistä. Ei ehkä kauhean suositeltavaa, mutta ei silti tule huonoa omatuntoa jos niin tekee.


...ei tarvitse miettiä juurikaan mitä laittaa päälle, kun pitää kuitenkin pukeutua niin lämpimästi että kaikki näyttää siltä että olisit lihonnut kolme kiloa. Asukuviakaan ei tarvitse myöskään paljon miettiä kun ei oikein ole valoa kuvata niitä, eikä talvella nyt muutenkaan tule kovin kummoisia vaatteita laitettua. Ainakaan minun.

...Nauttia kuumasta juomasta illan tullen ja aloittaa hyvän kirjan lukeminen. Teetä ja glögiä on kulunut aika runsaasti, mutta kirja on vielä aloittamatta, jos koulukirjoja ei lasketa.

...Odotan kovasti että tulisi lunta ja pakkasta, että pääsisin luistelemaan. Tänäkin talvena odotan sitä kovasti. Lasketella en osaa enkä uskalla (muutaman epäonnistuneen yrityksen jälkeen) mutta luistelu on
minulle se talviharrastus mitä odotan.

...Jouluilmeen vaihtamista kotiin. Kaikki ihanat valot ja meidän söpö valkoinen muovikuusi. Tosin tällähetkellä kaikki joulutavarat on varastossa pohjimmaisena, joten ei ihan vielä mennä niitä kaivelemaan.

...Joulutorilla ja ylipäätään keskustassa liikkuminen, ihanat valot, tunnelma ja ihmiset tuovat voimaa.  Siitä voi poiketa vaikka kupilliselle kuumaa johonkin kotoiseen kahvilaan.

Kyllähän näitä löytyisi kun enemmän miettisi. Tulee vain helposti keskityttyä niihin ikäviin puoliin, vaikka mielummin kannattaisi miettiä niitä mukavia. Niitä kuitenkin yleensä löytyy niin paljon enemmän. Hyvää joulukuuta kaikille!

3 kommenttia:

  1. Ihanaa, että joulukuu nyt saapui! Nopeasti tämä syksy ja alkutalvi on kyllä mennyt. Joulun aikaan onkin ihanaa se, että voi vain olla ja nauttia löhöilystä vapaa-ajalla. Tammikuussa voi sitten mennä enemmän taas :)

    VastaaPoista
  2. Ihania nuo ajatukset mitä joulukuulta odotat ja ihania talvisia kuvia <3 Talvikin on kaunis, mutta lumi sen tekee joten nyt sitä lunta! :D

    VastaaPoista
  3. Unohdin kommentoida vohveleita, ai että miten hyvännäköisiä!

    VastaaPoista

Kommentit tekevät minut iloiseksi joten kiitos vaivannäöstäsi ! :)