tiistai 22. joulukuuta 2015

Paras juustokakku (?)

Tässä vähän jouluaiheista poiketen ajattelin jakaa teille ihanan juustokakku ohjeen, mitä testasin tuossa eilen kun alkoi kovasti tekemään mieli jotakin makeaa. Jos pitäisi valita yksi leivos, mitä rakastan yli kaiken, se olisi ehdottomasti juustokakku. Rakkauteni vuoksi olen kokeillut muutamaa eri ohjetta, eniten sellaista uuni versiota. Kerran kokeilin liivatteen kanssa tehdä, mutta jotenkin söhläsin sen kanssa ja se ei oikein onnistunut. Sen jälkeen en ole kokeillut tuota uunitonta versiota.

Lainasin ystävältäni Jamie Oliverin keittokirjan ja törmäsin siinä niin ihanan näköiseen juustokakku ohjeeseen, että oli ihan pakko tutkia sitä tarkemmin. Kakku oli siitä jännä, että se ei vaatinut kuin tunnin hyytymisaikaa jääkaapissa ja siihen ei tullut liivatetta.


Niin kuin kuvassa näkyy, päälle tulisi ohjeen mukaan tehdä herkullinen marjasose, mutta tähän aikaan vuodesta on niin huono saada tuoreita marjoja mistään. Siksi päätin korvata marjat valkosuklaalla. Muokkasin ohjetta muutenkin ihan pikkuisen ja siitä tuli kyllä ihan tajuttoman hyvää! Ehkäpä paras juustokakku mitä olen tehnyt. Täyte on niin ihanan kermaista ja pehmeää, että tekisi mieli vetäistä koko kakku saman tien. Silti varsinkin näillä täytteillä kakusta tulee sen verran tuhti, että ei parane kyllä yhtä palaa enempää kerralla maistaa tai voi tulla huono olo.


 Valkosuklaa juustokakku

Pohja
200g Digestive keksejä
80g sulatettua voita 

Täyte
600g Philadelphia tuorejuustoa
1 - 1,5dl sokeria
1,5 tl vaniliasokeria
sitruunan mehua
3dl kuohukermaa
 n. 100g valkosuklaata

Voitele irtopohjavuoka (n. 23cm halkasialtaan). Kääri keksit puhtaaseen keittiöpyyhkeeseen ja murskaa kaulimella muruksi. Sulata voi ja sekoita keksimurun kanssa yhteen. Painele vuoan pohjalle ja laita jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi kovettumaan. 

Sekoita tuorejuusto, sokerit ja sitruunan mehu keskenään. (Sitruunan mehua puristin ehkä puolikkaasta sitruunasta puolet, eli en kovin paljoa.) Vatkaa erillisessä astiassa kerma kermavaahdoksi ja kääntele varovasti tuorejuustoseoksen joukkoon. Lusikoi täyte varovasti vuokaan pohjan päälle ja tasoita pinta kaapimella. 

Sulata suklaa varovasti mikrossa (lyhyitä aikoja kerrallaan, ettei suklaa pala) ja valuta kakun päälle. Itse halusin että suklaata on myös täytteessä, eikä ainoastaan kuorrutteena, siksi pyöräytin varovasti kaapimella osan suklaan tuorejuuston sekaan. 

Tämän jälkeen jääkaappiin ainakin tunniksi hyytymään. Päälle voi raastaa vaikka sitruunan kuorta (Pese sitruuna hyvin.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit tekevät minut iloiseksi joten kiitos vaivannäöstäsi ! :)