tiistai 7. lokakuuta 2014

Edullinen Barcelonan reissu

Muutamalta on tullut kyselyä Barcelonan reissun hinnasta, niin ajattelin hintatiedoistakin tehdä oman postauksen. Usein ihmiset vieläkin vain kuvittelevat reissaamisen olevan älyttömän kallista, mutta kun se ei ole. Ainakaan jos on valmis tinkimään hotellin tähdistä ja valmis matkustamaan enemmän metrolla, eli sijaintikin saa olla kauempana.


Lennot

Lennot olivat Ryanairilta, koska tämän syksyisen reissun ensimmäinen valintakriteeri oli se, että sinne pääsisi lähtemään suoraan Tampereelta. New Yorkin lennon vaihtojen ja odotteluiden jälkeen, kaipasin vaihteeksi jotakin ihanan helppoa ja mutkatonta reissaamista syksyn piristykseksi.
Ryanair onkin sitten kavala, joten lentoja varatessaan olkaa tarkkana alati nousevaa hintaa jokaisesta pienestä jutusta. Priority boarding ei kannata maksaa, se on yllättävän kallis ja ainoa mitä sillä saa, on se että pääsee ensimmäisenä valitsemaan paikat, eli kiilaamaan jonossa kaikki muut. Tämä menettää täysin merkityksensä siinä kohtaa, jos lentokone on sen verran kaukana että sinne pitää mennä bussilla. Otettiin ensimmäiselle Ryanair lennollemme aikoinaan tuo ja se oli kyllä todella turha. Varmasti oltaisiin muutenkin päästy vierekkäin. Nykyään online check inissä kone valitsee paikat jo etukäteen, näin ollen mekin saimme viereiset paikat molemmille lennoille ilman lisämaksua, kun tehtiin se eilen. Usein lentokoneissa on vielä se, että jos ne eivät tule täyteen niin paikkaa voi vaihtaa tai sitten yksin matkustavalta vierustoverilta voi kysäistä, onnistuisiko paikan vaihto, että pääsee istumaan matkakumppanin kanssa vieretysten.
Ruumaan menevistä matkalaukuista joutuu rynkyllä maksamaan lisähintaa, no jos kyseessä ei ole viikonloppureissu ja haluaa paljon tavaraa ottaa mukaan, ei auta tässä kohtaa kuin maksaa laukku. Ottakaa muuten huomioon että Ryanairin käsimatkatavara koko on eri kun monilla muilla lentoyhtiöillä, on nimittäin huomattavasti pienempi.
Ryanair kauppaa myös jonkinlaista matkavakuutusta. Meillä on matkavakuutus ihan omasta takaa, mutta jos sinulle ei sellaista ole, kannattaa sitä kumminkin harkita ottavansa edes Ryanairilta. Loppujen lopuksi, jos jotakin sattuisi, on se siinä kohtaa ihan välttämätön olla, sillä sairaala hinnat yms. voi äkkiä nousta pilviin.
Kun olet selvinnyt kaikista sudenkuopista lentoja varatessa, voi liput oikeasti ollakin niin halvat kun aluksi näyttikin.

Näin ollen siis maksoimme Teemun kanssa lennoista ees-taas 123€/nuppi.

Majoitus 

Ryanairilla on halvoista hinnoista johtuva varjopuoli, lennot lähtevät todella usein vasta myöhään illalla ja ovat paikan päällä siis yöllä. Siirtyminen lentokentältä hotellille yön pimeinä tunteina matkalaukku kourassa ja turisti leima otsassa ei ehkä ole niitä mukavampia juttuja, siksi päädyimme Teemun kanssa yösiirtymisen sijaan viettämään ensimmäinen yö Barcelonassa lentokenttähotellissa. Hotelli on vähän parempi kuin mikä meillä on keskustassa, se on lähellä lentokenttää ja hintaan kuului aamupala, mikä koettiin tässä tapauksessa todella mukavaksi jutuksi. Saadaan alottaa keskiviikkona kunnon aamupalalla ja hyvin nukutun yön jälkeen lähteä rauhassa siirtymään kohti Barcelonaa.
On jäänyt pienet traumat tuosta Lontoon reissun hotellille siirtymisestä, siksi ei mielellään enää yöllä pitkiä matkoja matkalaukkujen kanssa talsita.
Lentokenttä hotellin nimi on Salles Hotel Aeroport de Girona ja maksoi: 40€/naama/yö

Loput kolme yötä vietämme vähän sivummassa, mutta metroaseman läheisyydessä sijaitsevassa hotellissa. Tuo metropysäkin läheisyys ollaan todettu todella tärkeäksi, ja siitä syystä ei siis haittaa vaikka hotelli olisikin vähän sivummassa, kunhan ei liian kaukana.
Tässä meillä on jaettu wc/kylppäri, mutta se ei ole ennenkään lyhyillä reissuilla tahtia haitannut, joten päädyimme tälläiseen vaihtoehtoon:
Barcelona Rooms 61,5€/naama/3 yötä

Näin siis ti - la reissu Barcelonaan (kolme kokonaista päivää) lennot + hotelli: 224,5€/naama

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit tekevät minut iloiseksi joten kiitos vaivannäöstäsi ! :)