torstai 28. toukokuuta 2015

Nujerra flunssa näillä!

Nyt olen kyllä oikeasti aika ihmeissäni, sillä koskaan ei ole flunssa lähtenyt minulla näin nopeasti paranemaan kuin nyt. Neljäs päivä menossa kipeenä ja nyt on olo jo todella hyvä. Ei voi muuta todeta kun ehkä näillä konsteilla on ollut positiivista vaikutusta ja ajattelin ne täälläkin jakaa, jos muutkin saisivat niistä hyötyä.


Litkin joka päivä vähintään kaksi kertaa inkivääriteetä minkä maustoin sitruunalla ja hunajalla. Sisältää paljon vitamiineja ja inkiväärillä on vissiin todella paljon terveysvaikutusta (ainakin jos on äitiäni uskominen, hän on inkivääriä hehkuttanut viimeiset puoli vuotta :D )
Eli puoli litraa vettä kiehumaan. Leikkaa inkivääristä pieni pala ja kuori kuori pois. Viipaloi kuorittu inkivääri ja laita se kattilaan kiehuvan veden joukkoon. Alenna lämpötila niin niin että vesi kiehuu hiljalleen ja laita kansi päälle. Itse pidin tätä liedellä noin 15minuuttia - 20minuuttia. Sitten kaadoin veden mukiin ja inkiväärin palaset heitin pois.
Joukkoon puristin runsaasti sitruunan mehua ja lorautin hunajaa perään. Maku on todella hyvä ja flunssa saa kyytiä!

Kuvassa näkyy myös valkosipuli, mitä pidetään myös todella hyvänä flunssan karkottajana. Sitäkin siis tuli vedettyä ihan riittämiin tässä neljän päivän aikana. Niin että anteeksi vain Teemu jos hieman haiskahdin valkosipulille :D 


Sarvikuono on ihan paras keksintö. Olen sitä ennenkin täällä hehkuttanut, mutta helpottaa vaan niin paljon oloa. Nenäkannuilun lisäksi olen käyttänyt merisuolaa lämpimän veden kanssa kurlaamiseen useita kertoja päivässä, se taas auttaa kurkkukipuun.



Tuli joskus puolivuotta sitten ostettua tälläinen Vicksin salva kun oli oikein paha flunssa. Se on ollut todella riittoisaa ja hyvä apu myös tälläiseen lievempään sairasteluun. Yöksi hierotaan rinnalle, kaulaan ja yläselkään niin henki kulkee paljon paremmin ja helpottaa nukahtamista.


Tässä on minun pelastukseni jatkuvan niistelyn uhriksi joutuneelle nenälleni. On myös parasta huulirasvaa mitä on.


Tässä minun mielestäni paras kurkkupastilli. Puuduttaa mukavasti kipeää kurkkua


Viimeisenä muttei vähäisempänä hieman särkylääkettä sisältävä Finrexin, joka on siis jauhe mikä sekoitetaan kuumaan veteen. Itse tykkään laittaa sekaan vähän hunajaa niin maku ei ole niin kitkerä.

keskiviikko 27. toukokuuta 2015

Kesän korvilla


En käsitä mistään ihmeestä sain flunssan tehtyä itselleni näin kesän JA loman korvilla, mutta minulla on ollut sellaiset lääkinnät täälä menossa että toivon todella taudin tästä pian hellittävän. Ainakin ennen maanantaita.
Olen ihan innoissani kun olen jaksanut oikeasti käydä lenkkeilemässä ja kerrankin elämässäni lenkillä tarkoitan kunnon hölkkäyslenkkiä enkä laiskaa tallustelua ( mitä se siis yleensä on ollut ). Minä siis en oikein liikunnasta ole ikinä välittänyt, mutta nyt alkaa vähän tuntumaan siltä, että se onkin aika mukavaa ja siitä jää kyllä tosi hyvä fiilis. En usko että minusta tulee ikinä mitään himo liikkujaa mutta jos nyt saisi peruskuntoa kohotettua. Sekin on plussaa että voi hyvällä omallatunnolla vetää puolilevyä suklaata kun on käynyt hölkkäämässä pari päivää sitten :D Nyt tietenkin flunssan vuoksi pitää hetkeksi jättää urheilu, mutta heti kun tervehdyn niin pitää käydä taas hölkkäilemässä.


Muutto alkaa olemaan myös ihan kohta täällä, joten lomani ensimmäiset pari päivää menee varmasti aika tehokkaasti siinä touhussa. Onneksi tuli siivottua kaikki kaapit jo kaikesta turhasta sillon kun luulin vielä muuttomme tapahtuvan huhti-toukokuun taitteessa. Nyt pitää vaan pakata kamat kasaan ja viedä ne viereiseen rappuun, sillä siinä meidän tuleva asuntomme sijaitsee. Ollaan muutamia kavereita saatu jo apuun, hassu muuttopäivä (maanantai) vähän verottaa apuvoimia mutta pääsia nyt on että joku tulee. Kyllä tässä vielä hommaa on mutta olen kyllä innoissani että pian saa sisustaa uutta asuntoa. Ja pitää tuparit jee.

maanantai 25. toukokuuta 2015

Parasta juuri nyt


...Ihanat aurinkoiset päivät ja aamuvuoroviikko.

...Ei enää kun viikko ja VIHDOIN saadaan muuttaa uuteen edullisempaan asuntoon ja minä saan sisustaa jeee.

 
...Häälehdet mitä jaksan selata vaikka kuinka paljon. Töiden jälkeen kun pääsee kotiin ja menee aurinkoiselle partsille istuskelemaan ja lukemaan lehteä < 3 ihanaa. Tulee ihan kesä fiilis.


...Jaksoin viime lenkillämme jo paljon paremmin kun edellisillä, joten kehitystä on hauska seurata.

...Luonto on pikkuhiljaa herännyt eloon ja nyt on ihanaa kun linnut laulaa ja kukat kukkii joka puolella. Kesä < 3


...Kohtakohta alkaa kesäloma! On vielä muutama viikko samaan aikaan Teemun kanssa < 3


...Olen saanut taas hyvin säästöön rahaa ja hyvä niin, jos kohta pitäisi hääpuku ostaa.

...Facessa on maailman ihanin Häät2016 ryhmä missä olen ollut siis lähes kihlauksesta asti. Siellä on ihan mahtava poppoo ja voi höpistä loputtomiin hääjuttuja ilman että kenelläkään menee hermo. :D Ihan mahtava < 3

...On niin hyvä fiilis kokoajan, niin onnellinen ja iloinen. Ihana elämä < 3 


(Visusti olen laittamatta tähän listaan sitä tosiasiaa, että heräsin tänään aamulla hirveään kurkkukipuun ja nyt olen ollut koko päivän todella kipeä. Toivon että viikossa saisin flunssan karistettua ja voisi lomailla terveenä!)
Hyvää viikkoa kaikille :) !

sunnuntai 24. toukokuuta 2015

Kesätukka

Piti alunperin mennä parturiin tekemään tämä muutos, mutta koska olen malttamaton ihminen ja seuraava vapaa aika parturilleni olisi ollut vasta parin viikon päästä, niin tartuin itse väripurkkiin. Tarkoitus oli siis vaalentaa vähän latvoja ja saada pikkusen liukuvärjäystä aikaan. Vähän haluaisin vielä vaaleammaksi, mutta muuten olen tyytyväinen.  Jännä miten paljon pienikin muutos voi tehdä. Pitää antaa tukan nyt hetki levätä ja sen jälkeen vielä koittaa saada väriä vaaleammaksi tai mennä suosiolla parturiin, heh.




torstai 21. toukokuuta 2015

Hääpostaukset - Häiden teema

Palataan taas hääpohdintoihin kun tässä vielä suunnittelu intoa piisaa vaikka muille jakaa. 

Vähän olen alkanut pyörittelemään koristeluista ideoita pään sisällä, on tullut mieleen myös joku pieni teema häitä ajatellen. Väriteema olen paljon miettinyt ja se voisi olla aika hillitty. Valkoista, persikkaa, ehkä ruskeaa ja corallia. Luultavasti Teemun tahdosta lisäämme vielä jonkun vahvemman värin kuten mustan tai tumman sinisen joukkoon. Pitää katsoa vähän kun enempi alkaa koristeita miettimään.
Nämäkin värit ehkä enempi vain kukissa, en tiedä haluanko edes kaitaliinaa pöytiin.



Koska me nyt rakastetaan matkustella, niin tuli mieleen jo heti kun häitä alettiin miettimään että sitä teemaa voisi sinne tänne ripotella. En halua vetää sitä liian pitkälle, esim kutsuja ja kaikkia sen mukaan tehdä. Lähinnä tuli mieleen nimetä pöydät eri kaupungeiksi missä ollaan käyty, ehkä muutama itse kuvaama valokuva ainakin nimen alle. Pöytiin voisi sitten vielä laittaa vaikka pieniä kaupunkiin/maahan sopivia koristeita tai ainakin jokin pieni "patsas" (kuten pieni eiffel-torni)
Jos jokainen pöytä olisi nimetty kaupunkien mukaan, missä ollaan käyty, pöydät voisi olla esim:

Pariisi
New York 
Lontoo
Rooma / Venetsia
Zell am See / Mûnchen

Vähän nyt riippuu kuinka monta pöytää edes tulee, mutta tähän tyyliin siis. Pariisiin, New Yorkiin ja Lontooseen keksisi helposti aiheeseen sopivaa koristusta, mutta muut kaupungit tuovat hieman ongelmia. Pitää katsoa mitä sitä keksii. Kaikkea en tänne varmaan jaa, että jää blogia lukeville vieraillekin hieman yllätystä.

Matkailuteemaa voisi sovitella myös muussa koristuksessa vähän, kuten vanhoja matkalaukkuja lahjapöytään korokkeeksi, ehkä järkätä jotakin pientä ohjelmaakin teeman puitteissa.

Tässä vielä muutama kuva missä kyseistä teemaa on sovellettu. Tietenkään meille ei tulisi kun pieniä osia vain.

Mitäs pidätte matkailuteemasta?

tiistai 19. toukokuuta 2015

Instagram viikkokatsaus pItkästä aikaa

Minulla jotenkin jää aina ihan kokonaan tekemättä nämä kollaasit. Aina kun tuntuu että puhelin pursuaa kuvia niin muistaa että piti varmaan tehdä joku kooste niistä tännekin. Olen ihan hyvin pystynyt kitkemään itsestäni sitä otan-kameran-joka-ikiseen-paikkaan-mukaan- tapaa ja se on mielestäni todella loistavaa. Tottakai blogi vähän "kärsii" siitä että postauksia ei ihan niin usein tule, mutta toisaalta tuleepahan enempi keskityttyä ihan hetkiin eikä aina vain kameran takaa, niin paljon kuin rakastankin valokuvausta. Mutta pieni puhelinkuva räpsy tilanteesta on usein ihan riittävä!

Ollaan alettu nyt käymään taas Kaupissa kävelyllä. Ihana metsän rauha, kävelylenkki ja pitkät syällisetkin keskustelut rakkaani kanssa < 3 Voiko olla parempaa tapaa viettää iltaa.
On ollut aika sateista ainakin täälä Tampereella / Vielä kun luulin että muutetaan huhti - toukokuun vaihteessa niin oli aikamoiset pakkailut menossa / Myös varasto tuli siivottua kunnolla ja järkättyä kaikki loput laatikoihin, että on helppo siirtää muuton yhteydessä/ Joku naamakuva törö kampauksen kanssa.
 Sitten päästään vappuun, leivottiin juhlia edeltävänä iltana munkkeja kaiken kiireen keskellä. Ei ehkä parhaita ideoita mutta oli kyllä tosi hyviä. / Juhlista ei tullut otettua muuta kuin nämä kaksi kuvaa minusta ennen kun vieraat tulivat hahaa. Oli varmaan taas liian kivaa niin kamera unohtui pöydälle. Lisäksi tykkään enempi kuvata jos on vain tuttuja paikalla, nyt oli kuitenkin monta sellaista ketä en ole ennen tavannut.
Sitten saman viikon lauantaina tuli tosiaan rakkaat ystäväni Jonna ja Katri meille päivää ja iltaa viettämään. Oli aivan mahtavaa höpötellä hääjuttuja ja kaikkea muutakin < 3 Loisto päivä!
Ihana kevät kun aurinko sattuu paistamaan / Hmm etutukka jo niin pitkä että oli pakko vetää vain sivuun / Vietettiin tossa pari päivää sitten ihana ilta katsellen Youtubesta "esittely" videoita eri kohteista mihin harkitaan häämatkaa. Enemmän siis vain pähkäillään muutaman vaihtoehdon välillä ja videot antaa vähän paremman kuvan paikasta kun kuvat :) Oli jotenkin kivaa haaveilla että vähän reilu vuosi ja jossakin paratiisissa ollaan. Ahhhhh < 3

maanantai 18. toukokuuta 2015

Kadonnutta kuntoa etsimässä


Tuossa jo aikaisemmassa postauksessa mainitsin että käytiin viikonloppuna etsimässä minulle ulkoilutakkia kirpputoreilta. Sieltä sitten sattumalta löytyi uuden veroisena pari urheilutoppia, juoksuhousut ja takki. Kaikki alle kympillä! Takki olisi voinut olla yhden koon pienempi, mutta maksoi 4e joten saa mennä kunnes löytyy jostakin parempi.


Syy miksi etsiskelin urheiluvaatteita kirppareilta enkä urheilukaupoista on se, että minä en juurikaan urheile. Tuntuu siis hieman typerältä maksaa uusista varusteista satoja euroja kun kuitenkin on aika kovat hääsäästämiset käynnissä.
Nyt valoistuvien iltojen ja lämpenevien päivien myötä olen taas saanut pienen innon lähteä pidemmille lenkeille. Teemun kanssa on kiva käydä, sillä siinä samalla tulee käytyä kivoja pitkiä keskusteluita (ei ole mitään häiriöntekijöitä ympärillä) ja hän osaa myös tarpeen vaatiessa neuvoa oikeassa hölkkäystyylissä tms.
On pikkuisen kivempi lähteä lenkille kun on kunnon välineet eikä tarvitse nahkatakilla ja farkuilla lähteä. Kuvissa näkyvä urheilutoppi maksoi 2e, Puman juoksuhousut (mitkä oli ihan älyttömän hyvät päällä) 3e, takki sen 4e. Adidaksen kengät on aikoinaan myös kirpparilta uutena löydetyt ja taisi maksaa 20e ja oli ihan käyttämättömät ja täydellisen kokoiset minulle. Ainoa minkä olen uutena kaupasta ostanut on tuo pinkki lippis mikä kotiutui pari viikkoa sitten Budget sportista.


Oli kyllä taas niin virkistävä käydä kunnon lenkillä, niin että olin oikeasti aika poikki sen jälkeen. Minun kuntoni onkin aika huono tällä hetkellä, mutta jos sitä nyt vaikka saisi taas otettua itseään niskasta kiinni ja käytyä edes siellä lenkillä kolme - neljä kertaa viikossa. Saa nähdä miten käy. Täällä julistaminen voi ehkä hieman auttaa pitämään tavoitetta.

sunnuntai 17. toukokuuta 2015

Kesää kohti


Tämä viikonloppu on ollut oikein rentouttava. Perjantaina kahviteltiin pitkästä aikaa Matin ja Sallan kanssa ja oli kyllä ihana nähdä pitkästä aikaa rauhassa ja höpötellä kuulumisia. Muuten ollaan sitten pyöritty Teemun kanssa kaupungilla, etsiskelty kirpulta minulle urheilutakkia ja avattu kunnolla grillikausi.

Mutta mutta, tässä elellään tälläistä odotusten aikaa kun kesää, lomaa, muuttoa ja koulun alkua odottaa. Häihin on niin kauan että sitä en viitsi vielä alkaa ihan odottamalla odottaa :D Kovin toivoisin että kesäkuu olisi kohtuullinen ja muutama lämmin ja aurinkoinenkin päivä siihen mahtuisi. Ei menisi koko loma keliä valittaessa. Ei vaan, olen ylpeä itsestäni että olen päässyt hieman tuosta kelimasentelustani eroon. Edelleen ärsyttää ainaiset pilviset/sateiset säät mutta kun sille ei mitään voi niin sille ei mitään voi.

Edelleen pyydän anteeksi hidasta kommentteihin vastaamista, en vieläkään ole keksinyt miten saisin vian korjattua, mutta edelleen pystyn vastaamaan kommentteihin vain puhelimella. Kun koneella koitan vastata niin jotenkin se heittää minun käyttäjäni sieltä pois. Todella ärsyttävää kun puhelimella on muutenkin niin hankala kirjoittaa. Joten siis kiitos kovasti kaikista kommenteista ja luen kyllä kaikki, vastailen kun muutenkin hidas puhelimeni jaksaa bloggeria pyörittää.