torstai 28. toukokuuta 2015

Nujerra flunssa näillä!

Nyt olen kyllä oikeasti aika ihmeissäni, sillä koskaan ei ole flunssa lähtenyt minulla näin nopeasti paranemaan kuin nyt. Neljäs päivä menossa kipeenä ja nyt on olo jo todella hyvä. Ei voi muuta todeta kun ehkä näillä konsteilla on ollut positiivista vaikutusta ja ajattelin ne täälläkin jakaa, jos muutkin saisivat niistä hyötyä.


Litkin joka päivä vähintään kaksi kertaa inkivääriteetä minkä maustoin sitruunalla ja hunajalla. Sisältää paljon vitamiineja ja inkiväärillä on vissiin todella paljon terveysvaikutusta (ainakin jos on äitiäni uskominen, hän on inkivääriä hehkuttanut viimeiset puoli vuotta :D )
Eli puoli litraa vettä kiehumaan. Leikkaa inkivääristä pieni pala ja kuori kuori pois. Viipaloi kuorittu inkivääri ja laita se kattilaan kiehuvan veden joukkoon. Alenna lämpötila niin niin että vesi kiehuu hiljalleen ja laita kansi päälle. Itse pidin tätä liedellä noin 15minuuttia - 20minuuttia. Sitten kaadoin veden mukiin ja inkiväärin palaset heitin pois.
Joukkoon puristin runsaasti sitruunan mehua ja lorautin hunajaa perään. Maku on todella hyvä ja flunssa saa kyytiä!

Kuvassa näkyy myös valkosipuli, mitä pidetään myös todella hyvänä flunssan karkottajana. Sitäkin siis tuli vedettyä ihan riittämiin tässä neljän päivän aikana. Niin että anteeksi vain Teemu jos hieman haiskahdin valkosipulille :D 


Sarvikuono on ihan paras keksintö. Olen sitä ennenkin täällä hehkuttanut, mutta helpottaa vaan niin paljon oloa. Nenäkannuilun lisäksi olen käyttänyt merisuolaa lämpimän veden kanssa kurlaamiseen useita kertoja päivässä, se taas auttaa kurkkukipuun.Tuli joskus puolivuotta sitten ostettua tälläinen Vicksin salva kun oli oikein paha flunssa. Se on ollut todella riittoisaa ja hyvä apu myös tälläiseen lievempään sairasteluun. Yöksi hierotaan rinnalle, kaulaan ja yläselkään niin henki kulkee paljon paremmin ja helpottaa nukahtamista.


Tässä on minun pelastukseni jatkuvan niistelyn uhriksi joutuneelle nenälleni. On myös parasta huulirasvaa mitä on.


Tässä minun mielestäni paras kurkkupastilli. Puuduttaa mukavasti kipeää kurkkua


Viimeisenä muttei vähäisempänä hieman särkylääkettä sisältävä Finrexin, joka on siis jauhe mikä sekoitetaan kuumaan veteen. Itse tykkään laittaa sekaan vähän hunajaa niin maku ei ole niin kitkerä.

1 kommentti:

  1. Bafucineja liputan minäkin, voi nukkua sellainen suussakin, kun painautuu mukavasti kitalakeen ja turruttaa. Auttaa myös yskään, koska desinfioi. Blistexin huulirasvaa ostin vasta itsekin, kun ei Baby Lipsistä ole mihinkään. tuo myös tosiaan rauhoittaa myös nenän ihoa.
    Vicks on parasta myös ja ja... No, nenäkannu/sarvikuono löytyy täältäkin, mutta siitä ei ole hyötyä, jos nenä on niin tukossa, ettei vesi kulje läpi :3

    VastaaPoista

Kommentit tekevät minut iloiseksi joten kiitos vaivannäöstäsi ! :)