perjantai 8. maaliskuuta 2013

Uunijäätelö kahvikupissa

Sain työkaveriltani vinkin tähän reseptiin, vaikutti sopivan helpolta jälkkäriltä tarjoilla muutamalle ystävällemme jotka kävivät tänään kahvittelemassa. Oli hyvää ja maistui kaikille. Tähän on tietenkin erilaisia ohjeita, mistä sitten tykkää. Itse kaipasin oikein makeaa joten siksi tein tällä ohjeella.

Ohje

4 kpl kaurakeksejä
jäätelöä (kaikki käy)
½ dl sokeria
2 munanvalkuaista
marjoja
kinuskikastiketta

1. Murskaa yksi keksi per kahvikuppi.
2. Lisää jäätelöä iso pala ja paina se tiiviisti murujen päälle.
3. Erottele valkuaiset keltuaisista pallottelemalla varovasti keltuaista munan kuorelta toiselle. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi kulhossa ja lisää sokeri. Vatkaa kunnes seos on paksua ja jähmeää eikä lähde kiposta vaikka sen kääntäisi ylösalaisin.
4. Lisää kahvikuppeihin marjat ja kinuskikastike jätskin päälle.
5. Lopuksi lusikoi valkuaisvaahto tarkasti kuppien päälle. Vaahtoon ei saa jäädä yhtään rakoja, että se toimii eristeenä eikä jäätelö pääse sulamaan.
6. 250 astetta ja kaksi minuuttia uunin keskitasolla. Kannattaa laittaa kahvikupit esim. uunipellille jolloin ne on helpompi ottaa pois.

2 kommenttia:

  1. Oi kuinka ihanan näköistä!! Täytyykin kokeilla tätä. Eihän kupit kärsi uunissa? :D Tuo on kyllä aika lyhyt aika, niin eikai siinä ehdi.. (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitää varmistaa kuppien uunin kestävyys tai voikin varmaan haljeta :/ Nuo Iittalan teemat ja vissiin muumimukit ainakin kestävät uunia :)

      Poista

Kommentit tekevät minut iloiseksi joten kiitos vaivannäöstäsi ! :)