maanantai 3. huhtikuuta 2017

Lontoo part 1

Tietenkin olen jo pitkään häämatkalta kotiutumisen jälkeen haaveillut uudesta reissusta, mikä ei varmaan tule kellekään yllätyksenä. Mitään kallista ei pystynyt niin pitkän ja kalliin reissun jälkeen tekemään, mutta edes joku pieni irtiotto arjesta toisi toivottua piristystä. Lontoo jäi meille molemmille aikoinaan sellaiseksi paikaksi, että pitää päästä uusintakäynnille vielä joskus. Yhtä asiaa ei kumminkaan muistettu edullisten lentojen varaamisen jälkeen - nimittäin Lontoon hirveitä hotelleja. Jouduttiin siis pulittamaan ihan liikaa kolmen yön majoituksesta, mutta ainakin majoitus oli siisti, eikä sisältänyt mitään ylimääräisiä juoksevia vieraita.

Lähdettiin siis viikko sitten keskiviikkona matkaan Helsingistä Norwegianin lennolla. Minä vihaaaaaaaaan tuota siirtymistä Tampereelta Helsingin lentokentälle, se on jotenkin maailman puuduttavin matka. Istun mielummin vaikka tupla määrän lentokoneessa. No en tiedä siitäkään, mutta ikävöin silti aikoja kun Ryanair lensi ihanasti Tampereelta moneen paikkaan. Oli niin ihana lähteä lyhyelle viikonloppureissulle kun matkaa kentälle on se kymmenen minuuttia ja kenttäkin on niin pieni, ettei tarvitse kovin paljoa aikaisemmin paikalle vaivautua. Jokatapauksessa, suoriuduttiin yöbussilla kentälle ja siellä kolmen tunnin odottelun jälkeen silmät punaisina lennolle.

Lontooseen saavuttiin aamupäivästä ja päästiin hyvällä tuurilla kirjautumaan hotelliinkin heti sinne saavuttuamme. Oli sattumalta huone siivottu juuri kun tultiin.

Hotellimme oli pieni, mutta todella siisti ja henkilökunta oli ystävällistä. Omega hotelli olikin saanut hyvät arviot ja siksi se valittiin (niitten lukuisten huonojen arvioiden hotellien joukosta). Sijainti oli myöskin hyvä ihan Hyde Parkin läheisyydessä.

Kun oltiin hetki hotellilla kuosituttu, halusin lähteä katselemaan tuttuja nähtävyyksiä, mutta suunnattiin kuitenkin ensin läheiseen ravintolaan syömään lounasta. Siellä ollessamme huomasimme paikallisten kääntävän televisiota isommalle ja telkkarista pauhaavan terrori iskun uutisointia. Pikkusen kylmäsi, sillä jos ei oltaisi menty ensin syömään oltaisiin varmaan juuri keretty kyseiseen paikkaan iskun aikoihin. Mentiin sitten takaisin hotelliin tutkimaan tapauksen vakavuutta paikallisista uutiskanavista. Onneksi ei silti ollut mikään pommi, sillä sillon varmaan olisi oma loma mennyt ihan piloille.

Kieltämättä hieman pelotti, minä kun olen tälläinen helposti säikähtävää sorttia muutenkin. Paikalliset ja jopa turistit kaupungilla olivat hyvin rauhallisesti ja normaalisti, joten muualla kun kyseisellä alueella liikkuessa ei huomannut mitään poikkeavaa. Jätettiin silti minun toiveesta nähtävyydet siltä päivältä (minä kun pelkäsin, että saattaisi tulla vielä jotakin jälki iskuja) ja mentiin sen sijaan Hyde Parkiin kävelemään. Siellä hetkessä mieleni kirkastui, sillä puistossa oli mitä ihanampia kirsikkapuita. En ole niitä juurikaan Suomessa nähnyt, joten olin ihan innoissani.

Loppuillasta käytiin vielä shoppailemassa Primarkissa ja muissa edullisissa liikkeissä, mitä Suomesta ei löydy. Minulla on aina ne perus halppisvaateliikkeet missä tulee käytyä ulkomailla. Nyt ei kuitenkaan löytynyt juuri mitään ostettavaa. Paitsi...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit tekevät minut iloiseksi joten kiitos vaivannäöstäsi ! :)