maanantai 9. syyskuuta 2013

Oman elämän arvostus

Tässä kuunnellessa ihanaa Intouchablesin soundtrackia alkaa ajatukset virtaamaan siihen, miten hyvin asiat tällä hetkellä on. Sitä ei jotenkin tajua, keskittyy vain elämän pieniin ongelmiin ja tekee niistä suuria. Itse olen luonteeltani ikuinen stressaaja ja murehtija, mutta välillä pitäisi miettiä mitä on eikä sitä mitä ei ole.

Minulla on maailman ihanin mies vierelläni, huonoina ja hyvinä päivinä. Me ymmärrämme toisiamme ja meillä on samanlaisia tavotteita elämässä, haaveita sekä mieltymyksiä. Alusta asti meillä on ollut niin hauskaa yhdessä ja tuntuu että sovitaan juuri oikein yhteen.
On ihanaa kun voi jakaa unelman nähdä maailmaa ja tehdä sen yhdessä jonkun rakkaan kanssa. Minulle tärkeämpää on se, että näemme yhdessä ihanat paikat ja nähtävyydet kun että vain pääsisi näkemään maailmaa.


Toinen suuri yhteinen piirre on intohimo musiikkiin ylipäätään, mutta tietenkin metallimusiikki on molemmilla ollut aina lähinnä sydäntä. Jotakin siinä on kun voi mennä keikoille yhdessä ja laulaa sydämensä pohjasta biisiä mitä molemmat rakastaa. Tai hoilottaa vuokra autossa Eluveitietä ja ajella Saksan alppiteitä.

Rakkaat ihmiset on jotakin mitkä saavat aina omat murheeni pois ja mielen paremmaksi. Minulla on maailman ihanin äiti, rakastava ja ihan mahtava. Ihanaa että ollaan taas lähennytty enemmän viimeisen vuoden aikana. Ihana nähdä hänet onnellisena miehensä kanssa.
Isäni oli myös hyvin tärkeä ja rakas minulle, ikävöin häntä yhä ihan hirmuisesti ja varmasti tulen aina ikävöimään. Vaikka kokoajan on helpompaa ja nykyään pystyy jo miettimään yhteisiä muistoja ilman palaa kurkussa, oli hänen menetyksensä elämäni hirvein kokemus.


Siskoni ja veljeni ovat aina omalla tavallaan tukenani ja siskoani pystyn pitämään yksistä parhaista ystävistäni. Hänelle pystyn puhumaan ihan mistä vain ja ihanaa miten usein puhumme puhelimessa ellei tule nähtyä ihan joka viikko niin kun ei tulekaan. Veljeni kanssa meillä on ihan omia juttuja ollut pienestä pitäen jolle on hauska nauraa vanhempanakin ja meidän vitsejä ei monikaan ymmärrä.


Tampereelle muuton jälkeen jotkut vanhoista ystävistäni ovat ikävä kyllä jääneet vähemmälle huomiolle ja harmittaa se ihan hirveästi. Kotipaikkakunnaltani kuitenkin löytyy rakkaat lapsuuden ystäväni, jotka tuntevat minut ja joihin on ihan erityiset siteet.
On hauska huomata miten pienillä elämän valinnoilla on ollut vaikutusta elämääni. Kun kuudennella luokalla muutettiin puoleksi vuodeksi Ulvilaan, oli se aika ikävää aikaa. Minua kiusattiin uudessa koulussa vaikka minua ei oltu ikinä ennen kiusattu. Onneksi tästäkin ajanjaksosta sain yhen hyvän ystävän joka on sieltä asti ollut todella tärkeä ihminen ja olemme välimatkasta huolimatta onnistuneet pitää hyvin yhteyttä.
Myös töiden kautta on tullut muutama todella tärkeä ihminen elämääni joiden uskon pysyvän vaikka työt vaihtuisi.


Vammalassa meillä on lähtöisin ihan oma porukkamme, josta osa asuu täällä Tampereella ja osa muuttanut muualle (yksi ihana ihminen Rovaniemelle saakka murrr). Liian harvoin, mutta kuitenkin sillon tällöin kokoonnumme vanhalla kokoonpanolla juhlimaan tuttuihin maisemiin.
Tampereella meille on kehkeytynyt oma pikku porukkamme, jota tulee nähtyä mukavan usein. Olen jo kauan yrittänyt tuoda perinnettä käydä jossakin kivassa pubissa yksillä edes muutamia kertoja kuussa ja vaihtaa kuulumisia. Nyt vihdoin tänä kesänä se on toteutunut ja ollut ihan mahtavaa. Löysimme kivan pubin missä on aina istumispaikka, se on rauhallinen ja tarjoaa hyviä juomia suuret valikoimat. Odotan innolla syksyn pimeneviä iltoja kun ikävän työillan päätteeksi pääsee rentoutumaan hyvien ystävien kanssa Salhojaan juttelemaan.


Joten minulla on mukavasti tärkeitä ja rakkaita ihmisiä ympärilläni. Vaikka en tällä hetkellä tiedä mitä haluan tehdä elämälläni, mitä opiskella ja mikä minusta tulee isona, ei se haittaa. Minä en ole pitänyt työtä ikinä sinä tärkeimpänä asiana elämässä. Ehkä se lähtee kotoa että tiedän että se, millainen työ on tai hieno ammatti on, ei tee yhtään sen parempaa tai huonompaa ihmistä.
Kouluja on silti ajatuksena vielä käydä korkeampaakin astetta, mutta vasta kun tiedän mitä oikeasti haluan tehdä ja tietenkin edellyttäen että sen jälkeen pääsen sinne kouluun minne haluan.

Tampereelle muutto on ollut elämäni yksi parhaista päätöksistä. En tiedä millaista elämäni olisi nyt jos en olisi muuttanut, mutta olen ollut niin onnellinen täällä. Tämä on juuri sopiva kaupunki minulle, maalaistyttönä pääsen aina tarvittaessa metsään samoilemaan, mutta silti sen verran suuri kaupunki, ettei jokainen vastaantuleva tiedä kuka olen.

Olen myös todella iloinen että aloitin tämän blogin, sillä siitä on ollut todella paljon iloa minulle. Olen pienestä pitäen kirjoittanut päiväkirjaa, joten tämä tavallaan korvaa sen. Lisäksi tulee valokuvattua todella paljon, joten tuntuu että kehittyy siinäkin harrastuksessa kokoajan ja saa samalla ihania muistoja matkan varrelta.

Tällä sepustuksella - jota kukaan ei varmasti jaksanut lukea - ajan takaa eniten sitä, että on hyvä välillä pysähtyä miettimään mitä hyvää omassa elämässä on. Miettiä ja listata niitä asioita mitkä tekevät päivistä odottamisen arvoisia eikä murehtia turhia. Maailmassa on niin paljon kauniita paikkoja, ihania ihmisiä ja kokemuksia kokea. Ei kannata jäädä kotiin murehtimaan turhia.

12 kommenttia:

  1. Tää sai liikuttuneeksi :') Kaunis teksti, tosi kaunis. Oot rakas <3 Parhain pikkusisko mitä voi toivoa! <4

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) <3 on hyvä välillä pysähtyä miettimään mikä on oikeesti tärkeetä!:)

      Poista
  2. Kiitos Rakas, ihana tyttäreni, kyllä oli kaunista tekstiä ja liikutuin. Sinä olet rakas <3

    VastaaPoista
  3. Oih, ihana teksti, kauniisti kirjoitat <3. Perhe & ystävät, kyllä he ovat tärkeintä elämässä!

    Löydän tekstistä muutaman muunkin yhtäläisyyden; muutin Tampereelle 10 vuotta sitten ja se on ollut elämäni parhaimpia päätöksiä, vaikka muistan että vielä muuttoa edeltävänä iltana mietin, että kannattaako. Kyllä kannatti! En myöskään arvota ihmisiä heidän työnsä/koulutuksensa perusteella, enkä ymmärrä heitä, jotka näin tekevät. Koulutus on hieno asia, mutta ei sen tuoman valheellisen arvostuksen takia, vaan ihan siksi, että oppiminen on mielenkiintoista sekä kannattavaa, tuli se sitten koulusta, kotoa tai maailmalta.

    Mukavaa viikon alkua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi, oli tosi mukava kuulla että omaat samoja ajatusmaailmoja kun minä :)

      Isot muutokset aina mietityttää mutta yleensä sen aika nopeasti huomaa että oliko se hyvä vai huono päätös. Jännä jotenkin miettiä että olisiko sitä juuri tässä näiden ihmisten kanssa jos olisi tehnytkin eri päätöksen? :) elämä on jotenkin hassua...

      Hyvää viikon alkua myös sinne päin! :)

      Poista
  4. Ihana postaus sait mutkin taas ravistelemaan itteeni ettei tosiaan pitäs tehä aina niin pienistä murheista niin kauheen suuria kun oikeesti kaikki ihan hyvin :) Lav juu <3 Ja varmasti oman polkusi vielä löydät, se on hyvä että otat aikasi sitä etsiessä. Niin minäki tein eikä ole tarvinu katua mitään :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Love you tuu, sinä rovaniemelle muuttanut murunen :) <3 Ja me ollaan niin samanlaisia, molemmat murehitaan paljon turhaa. Mutta kaipa se on niin että asiat on sillon hyvin kun on aikaa murehtia turhia eikä ole mitään oikeesti vakavaa. ; ) ja toivon että löydän oman polkuni, mutta eipä siitä paineita kannata vielä ottaa :)

      Poista
  5. Ihana kirjoitus. Osaisipa itsekin ajatella samalla lailla, ikuinen stressaaja ja murehtija kun olen myös..

    Teistä on kyllä miehesi kanssa tullut tän blogin kautta sellainen kuva, että olette kuin luodut toisillenne! Jotenkin se välittyy tän ruudu toiselle puolellekin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos, ihanaa jos välittyy :) Se on kyllä niin kiva juttu kun molemmat tykkää tehä samantyyppisiä juttuja, niin on kivempi tehdä sitten niitä yhdessä vaikka tottakai omiakin juttuja pitää olla :)

      Ja niin, se helposti kyllä unohtuu omien pienien ja isojen murheiden keskellä, että mikä oikeasti on tärkeää. Yleensä sitten kun jotakin tapahtuu sen tajuaa että asiat olikin hetki sitten paljon paremmin. Mutta mikä ei tapa, vahvistaa :) !

      Poista
  6. En ota kunniaa itselleni mitenkään, mutta sä kirjoitat niin syvällisesti, tunteella ja filosofisesti, että en lakkaa sitä koskaan ihmettelemästä. Vain tunteella ajatteleva ihminen voi noin tehdä ja siitä otan vähän kunniaa, että kun itse olen samanlainen, niin siksi se niin vetoaa. Jatka samaan malliin, rakas ihana, koska sinä olet AINUTLAATUINEN <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 :) Eipä ole omena kauas puusta pudonnut vai miten se meni ;) ?

      Poista

Kommentit tekevät minut iloiseksi joten kiitos vaivannäöstäsi ! :)