tiistai 28. tammikuuta 2014

Jännitys ja itsensä ylittäminen

Huh huh onpas ollut päivä! Vihdoin kauan jännittämäni näyttökansion arviointikeskustelu on ohi! Olen hirveä jännittämään kaikenlaisia esiintymistilanteita, joten tietenkin olen pelännyt arvoselua viimeiset pari kuukautta. Kyseisessä keskustelussa kerroin kaikki mitä kansioon olin tehnyt ja sitten arvioijat esittävät kysymyksiä. Kaikki meni todella hyvin ja sain parhaan arvosanan ja kehut päälle. Tuli kyllä todella hyvä fiilis ja tänään olenkin tehnyt kaikkea rentouttavaa ja mukavaa. Minulla on tapana palkita itseni jos koen itseni ylittäneeni.

On hyvä mennä välillä mukavuusrajojen ulkopuolelle ja tehdä muutenkin sellaista, mitä ei uskaltaisi tai mikä tuntuu epämukavalta. Koska se mikä ei tapa, vahvistaa ja kaikesta oppii uutta. Vanhoja kliseitä ehkä, mutta totta. Itse ainakin koen että aina kun haastan itseni todella tekemään parhaani jossakin asiassa tai laittamalla itseni tilanteisiin jossa oloni on epämukava, opin aina uutta itsestäni. Tilanteen jälkeen olo on yleensä todella hyvä ja rauhallinen, sillä jos selvisin tästäkin niin varmasti selviän seuraavastakin epämukavasta tilanteesta. Näin ne eivät tunnu enää niin jännittäviltä.
Huomasin tämän myös edellisessä koulussa opiskellessani matkailualaa, koska jouduimme todella usein esiintymään kaikkien edessä. Ajan myötä sitä vain ei enää jännittänyt niin paljoa ja tunnen kasvaneeni ihan hirveästi pakollisen esiintymisen avulla. Olin ennen todella ujo ja arka ja nykyään uudet tuttavuudet sanovat minua sosiaaliseksi. Hassua kyllä mutta olen tainnut päästä ujoudestani aika hyvin eroon ja siitä saan kiittää juuri sitä että uskalsi tehdä sellaista missä tunsin oloni epämukavaks.

Minun tulee jännitettyä todella hassuja asioita. Aina ennen reissuja tulee jännitettyä että kaikki menee hyvin, kaikki tulee mukaan, lentokentällä sujuu kaikki hyvin, lento menee hyvin ja matkatavarat tulevat oikeaan paikkaan jne.
Jännitän heti jos joudun jollakin tavalla esiintymään joukolle tai muutamillekin ihmisille missään määrin virallisesti. Muutamia asioita minulla on mitkä helpottavat ainakin itselläni huomattavasti jännitystä:

* Tarkistaminen. Jos jännittää että onko kaikki pakattu, teen listan asioista mitä pitää olla mukana ja rastitan aina kyseisen tavaran kun se laukkuun menee. Näin mitään ei unohdu. Samoin ennen esiintymistä kertaan puhetta/esitystä läpi mielessäni, yksin ääneen tai Teemulle. Näin on pieni tuntuma siihen mitä tulen sanomaan ja olo rauhottuu.
* Musiikki. Ei kai ole yhtään yllättävää että musiikista on apua myös tähän ongelmaan. Musiikkia soimaan täysillä kuulokkeista ja mukana laulaminen/huutaminen tuo yllättävän rauhallisen olon. Muutenkin lempi musiikin kuuntelu rauhottaa ja parantaa fiilistä.
* Kävelylenkki. Pieni happihyppely ennen stressaavaa tilannetta helpottaa jännitystä ja saa hetkeksi ehkä ajatukset muualle.
* Rakkaat ihmiset. Heille jännityksen jakaminen ja puhuminen, tuo yleensä rauhallisemman olon ja voi saada myös hyviä neuvoja.

Heti arvioinnin jälkeen suuntasin ihanan työkaverini luo kahville ja oli todella hauskaa. Kotona tehtiin tortilloja ja katsottiin uusi How i met your mother jakso, missä oli aika mielenkiintoinen jakson nimi ja todella hyvä jakso! En spoilaa sen enempää. Muuten viimeinen kausi on tähän mennessä ollut aika kaksijakoinen. Alkupuoliskosta en kauheasti pitänyt, ei ollut lainkaan niin loistavaa kun edelliset kaudet. Nyt viimiset viisi - kuusi jaksoa ovat olleet todella hyviä. Silti vähän ikävää miten hitaasti kaikki etenee, varsinkin kun kyseessä on viimeinen kausi.
Hemmottelu iltaan kuului tukan tehohoitoa ihanilla Kerastasen tuotteilla. Huomenna olisi sitten parturi, katsotaan kuinka monesta sentistä joudun luopumaan :(
 Sitten ihanaan saunaan. Rakastan saunaa. piste.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit tekevät minut iloiseksi joten kiitos vaivannäöstäsi ! :)