tiistai 10. kesäkuuta 2014

Itse revityt farkut

Aikana kierreltyä sekä Suomen että New Yorkin kauppoja, päätin että en vain löydä haluamiani revittyjä farkkuja kaupasta. Löysin kirpparilta dr denim farkut 15€ ja päätin niitä alkaa työstämään, että saisin haluamani farkut. Katselin youtubesta videon, menin parvekkeelle, kuuntelin musiikkia ja nypsin lankoja lähes kolme tuntia. Hahaa. Ihan varma en ole, teenkö repeimiä vielä lisää. Tuolloin alkoi loppumaan mielenkiinto ja ilta alkoi hämärtyä ja kärsivällisyys loppua, joten.

Yritän tässä nyt selittää teille miten se tehdään :)

Eli ennen kuva, hih.
Tarvitset: Sakset, lyijykynän, pinsetit, hiekkapaperia ja neulan. Näistä kaikkein tärkeimmät ovat sakset ja pinsetit tässä tapauksessa.
Sitten kannattaa laittaa housut jalkaan ja tehdä lyijykynällä viivat kohdille mihin repeämät haluaa. Helpottaa työtä kun tietää tarkalleen esim. mihin kohtaan polvi tulee yms. Sitten mahdollisimman vaakasuoraan leikataan viiltoja siten, että väliin jätetään sen verran kangasta kun halutaan kyseiseen kohtaan valkoisia lankoja näkyviin.
Sitten kannattaa vähän rispaannuttaa repeimiä joko neulalla auttaen lankoja ulos tai hiekkapaperilla varovasti pari kertaa vetäisten. Tämän jälkeen on helpompi työskennellä. Idea on hyvin yksinkertainen, napsitaan vain yksitellen (välillä saa enemmän kerralla) sinisiä lankoja pinseteillä pois siten että jäljelle jää valkoiset langat.
 Naurettavaa kuinka kauan aikaa voi kulua näinkin pienen repeämän tekemiseen, joten suosittelen että tekemiseen varaa paljon aikaa ja kärsivällisyyttä että tulee siistiä jälkeä.
 Langat irtoavat kyllä yllättävän nätisti ja siististi.
Tälläiseltä näyttävät siis nyt. Otan asukuvat myöhemmin niin näkyy paremmin päällä. Olen kyllä todella tyytyväinen. Nyt kun tämän tavan oppi, niin on helpompi muokata mistä vaan haluamistaan farkuista revityt.

Mitä pidätte? :)

2 kommenttia:

 1. Kivat. Tein itse samalla tavalla yhdet myös, hauskat kun saa vanhatkin käyttöön :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä postaus on mahtava!
   Tältä videolta opit kuinka teet itse rikotut farkut.
   https://www.youtube.com/watch?v=UX9nMCmN1wc

   Poista

Kommentit tekevät minut iloiseksi joten kiitos vaivannäöstäsi ! :)