torstai 21. syyskuuta 2017

Roaccutanin jälkeen

Ajattelin, että kun kerran aloitin tästä kuurista puhumaan, puhun siitä myös kuurin jälkeen. Siitä on nyt viitisen kuukautta, kun söin viimeisen Roaccutan pillerin. Ihoni tuli todella hyvään kuntoon kuurin aikana, mutta suurin muutos tapahtui vasta muutaman kuukauden jälkeen kuurista. Tällöin arvetkin olivat päässeet vähän vaalenemaan.

Pakko sanoa, että olen ollut todella varpaillani koko tämän ajan. Pelkään, että naamani räjähtää uudelleen, joten en ole liian toiveikkaana ollut sen suhteen, että tämä olisi yhdellä kuurilla ohi. Sen verran ihanaa on ollut olla ilman akneihoa, että olisin valmis jopa uuden kuurin syömään tarvittaessa. Olen myös henkisesti valmistautunut siihen.

Jonkin verran on tullut finnejä, mutta ainoastaan yksittäisiä ja todella lyhytikäisiä. Muutama isompi hormonifinnikin, mutta mielestäni nekin ovat hävinneet muutamassa päivässä. Jos tilanne pysyy tällaisena, yksittäiset finnit eivät todellakaan haittaa minua.


Kuurista jälkikäteen voin sanoa, että mielestäni pääsin oireiden osalta todella vähällä. Hirveästi ei ollut muuta kuin silmien ja huulien kuivumista sekä ajoittaista selkäkipua. Kasvojen iho ei kuivunut mitenkään liikaa missään kohtaan, kunnon rasvauksella se pysyi oikein hyvänä. Lisäksi tuntui, että Roa vaikutti hieman mielialaani ja olin jonkin verran alakuloisempi ja väsyneempi kuurin aikana ja heti sen jälkeen. Tähän en silti voi varmasti sanoa, johtuiko se pelkästään kuurista.

Loppujen lopuksi, voin suositella kuuria muillekin pahasta aknesta kärsiville. Itse mietin ja pelkäsin todella kauan enkä uskaltanut kuuria aloittaa. Jos tulokset vain pysyvät, niin voin sanoa että ei kaduta yhtään. Tietenkin puhun vain oman kokemukseni perusteella, lääke tuntuu vaikuttavan vähän eri tavalla eri ihmisiin. Kaikille se ei sovi ja aiheuttaa liikaa haittavaikutuksia. Omaa kehoa kannattaa kuunnella tässäkin asiassa ja mennä sen mukaan. Ihotautilääkärin vastaanotolle kannattaa kuitenkin marssia, jos iho alkaa oikeasti haitata joka päiväistä elämää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit tekevät minut iloiseksi joten kiitos vaivannäöstäsi ! :)