sunnuntai 4. marraskuuta 2012

Pariisi - Montmartre ja Moulin Rouge

Käytiin toisena päivänä Montmartren kukkulalla, josta oli huikeat näkymät kaupungin ylle. Paikka oli muutenkin ehkä Eiffel-tornin lisäksi lemppari paikkani Pariisissa. Siellä huokui sellainen oikeanlainen Ranskalainen tunnelma ja varsinkin kun meni kauemmas turisti massoista. Oli ihanaa vain kävellä pitkin kapeita katuja ja seurata ihmisten touhuja.

Siellä oli myös ihana pieni puisto missä tapasimme muutaman Japanilaisturistin jotka pyysivät meitä ottamaan heistä kuvan ja ottivat sitten samalla meistäkin. Todella kaunis paikka.

Käytiin Sacré Coeurin huipulla, johon olikin pieni kävely matka. 300 porrasta ahtaita kierreportaita ylöspäin salpasi ainakin minun hengitykseni hieman liiankin paljon. Ylös päästyämme oli kyllä todella hyvä että lähdettiin, maisemat olivat huikeat!



Matkamuistoja ei tullut osteltua muuta kuin miniEiffel-torni hyllylle Lontoosta ostetun puhelinkopin viereen, sekä perinteiseen tapaan jääkaappimagneetti. Olen ottanut tavaksi keräillä niitä joka reissulta. Harmittaa vähän vain kun Milanosta tai Venetsiasta ei tullut sellaista ostettua. Muuten shoppailut Pariisissa jäivät siihen. Kierreltiin me yhdessä tavaratalossa, mutta aikaa oli niin vähän että ei tuntunut kivalta kuluttaa sitä kaupoissa. Eiköhän sitä suomessa kerkeä tarpeeksi shoppailla :)



***
Keskiviikko aamuna ennen kuin lähdimme kohti lentokenttää, käyttiin vielä viimeisen kerran ihastelemassa auringon nousussa, kullanväriseksi värjääntynyttä Eiffel-tornia. Ironista sinäänsä, että keskiviikko aamuna aurinko tosiaan oli nousemassa pilvettömältä taivaalta... koko meidän reissumme aikana aurinko ei ollut juurikaan näyttäytynyt. Noh, olen tottunut ettei tuo sää ole juurikaan minun puolellani. Ainakaan ei satanut kertaakaan reissun aikana :)

2 kommenttia:

Kommentit tekevät minut iloiseksi joten kiitos vaivannäöstäsi ! :)