torstai 8. syyskuuta 2016

Ja niin alkoi tie kohti parempaa ihoa (Roaccutan)

Jaahas, eilen tuli napsastua ensimmäinen kuumottava pilleri tästä seitsemän kuukauden mittaisesta aknelääkekuuristani. Edelleen on hieman ristiriitaiset fiilikset tämän suhteen, mutta ehkä sellainen suurin pelko on vähän väistynyt. Tulee mitä tulee ja jos sivuoireet tuntuvat kovin pahoilta niin sitten lopetetaan kuuri. Lähinnä siis jos ilmenee jotakin vakavampia sivuvaikutuksia.

Jatkuva jahkailukin oli todella kuluttavaa. Pitäisikö alottaa vai ei. Pitäisikö mennä ihotautilääkärille vai ei. No, ihotautilääkärille sitten maanantaina lopulta marssin ja hänelle tilanteeni oli heti selvä. "Keskivaikea akne" hän määritteli tutkittuaan hetken suurennuslasillaan poskiani. Kieltämättä tuomio hieman kirpasi, sillä olen aina ajatellut akneni olevan enemmänkin vain lievää. Siitä sitten vain reseptiä kainaloon ja verikokeisiin. Raskaustesti ja maksa-arvot pitää testata ennen kuurin aloittamista ja minulla kaikki oli ok.


Lääkkeen yleisin ja lähes kaikille tuleva sivuvaikutus on limakalvojen ja kasvojen ihon kuivuus. Tähän pyysin lääkäriä kirjoittamaan reseptillä saatavia rasvoja ja silmätippoja. Sen lisäksi apteekista tarttui elintärkeää huulirasvaa sekä Bepanthenia, kosteuttavaa silmänympärysrasvaa sekä tymäkämpää meikkivoidetta.

Koen että tämä alku on varmasti pahin, eli ensimmäiset kolme viikkoa, sillä silloin saattaa alkaa pahenemisvaihe. Minähän olen syönyt vuosi sitten akneeni antibioottikuurin, ja siinäkin muistan olleen pahenemisvaihe heti aluksi. Oltiin juuri silloin ystävien kanssa Dublinissa, kun minun silloinen naaman megakukinta alkoi.
Ihoni on tällä hetkellä ihan ok kunnossa. Siksi siis jännittää hieman tuo paheneminen, jos se vaikka hirveästi tästä huononee. Minun akneni ei siis omasta mielestänikään ole tällä hetkellä mikään kovin paha. Välillä on vaikeita aikoja (kuten juuri häämatkalla oli jeeee) ja suuria hormonifinnejä puskee pitkin poskia ja leukaa ja välillä taas on paljon parempi vaihe. Mutta pointti on siinä, että tämä on niin sitkeä, että vaikka olen kokeillut valehtelematta varmaan kaikkea mitä akneen kokeilla voi, niin mikään ei saa noita ikuisesti poskissa kyteviä finnirykelmiä lähtemään. 


On jotenkin kovin turhauttavaa tapella aknen kanssa enää tämän ikäisenä, minäkin kuitenkin täytän kohta 26vuotta. Siksi siis toivon todella, että tämä kuuri mitä kaikista pelotteluista huolimatta niin moni kehuu pelastaneen ihon ja poistaneen aknen, toimisi myös minulla. Minulla on lähipiirissänikin neljä kyseisen kuurin syönyttä, ja kaikilla heillä on nyt lähes täydellinen iho (muutamaa satunnaista näppyä lukuunottamatta).

Eli meikäläisen seuraavat seitsemän kuukautta tulee luultavasti pitämään sisällään älyttömän määrän rasvailuja ja pitkää pinnaa. Mutta kohti helpompaa ja finnitöntä elämää tässä toivottavasti ollaan menossa. Raportoin jatkossa sivuvaikutuksesta ja naaman kunnon etenemisestä, jos vaikka joku on juuri harkitsemassa lääkkeen aloittamista ja kaipaa taustatietoa. Ainakin itse koin todella hyödyllisiksi kaikki blogit, missä kyseinen bloggaaja oli kuurin syönyt ja siitä raportoinut.

4 kommenttia:

 1. Läheinen sukulainen kärsii ko kuurin jälkeen todella huonosta hämäränäöstä :/ Ja jatkuvasta silmien kuivuudesta, mutta muuten kyllä hoiti hommansa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kai oireet lähti kun kuuri loppui? Olen (mielestäni) yrittänyt varautua kaikkiin sivuvaikutuksiin :D En silti ole uskaltanut lukea pakkausselostetta vaan enemmänkin keskittynyt niihin sivuvaikutuksiin, mitä netissä on kerrottu lääkkeen aiheuttavan. Jos menen sitä pakkausselostetta lukemaan niin siitä ei hyvää seuraa :D

   Poista
 2. Ehdottomasti haluan kuulla miten sulla tää seitsemän kuukauden rupeama nyt lähtee tästä rullailemaan <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Etköhän sää siitä muutenkin kuule, vaikken tänne aiheesta kirjottelisi ;)

   Poista

Kommentit tekevät minut iloiseksi joten kiitos vaivannäöstäsi ! :)