perjantai 24. toukokuuta 2013

Matkahaaveita kesäksi

Taas on pyörinyt päässä että pitäisikö sitä kesällä jonnekin lähteä. Lomaa olisi meillä molemmilla samaan aikaan esimerkiksi elokuussa, joten olisi hauska tehdä jokin reissu. Raha aiheuttaa tietenkin pientä ongelmaa, joten varmaa ei vielä ole että johonkin lähdettäisiin.
Ongelmana on että en osaa yhtään päättää että mihin sitä voisi lähteä. Maailmassa on ihan liikaa kauniita paikkoja missä tahtoisin käydä, mutta toistaiseksi varat riittävät keskittymään ainoastaan Eurooppaan. Mielessä on ollut nyt neljä paikkaa/maata mihin olisi ihana mennä. En ole vielä pohtinut sen koomin edes hintoja, mutta ajattelin kysellä jos joku lukijoista vaikka osaisi jotakin sanoa näistä kohteista :) Saisi vinkkejä että mihin kannattaisi mennä.

Italia, Rooma + Sorrento


Tuo seutu houkuttelisi eniten Rooman ja upean Amalfin vuoksi. Sorrento tuntuu hyvältä vaihtoehdolta majoittua. Mietein että jos pari yötä viettäisi ensin Roomassa ja siitä sitten junalla posottaisi Sorrentoon, josta voisi tehdä päiväretken Amalfiin. Saapi nähdä. Tätä vaihtoehtoa olen itseasiassa eniten miettinyt ja tällä hetkellä se ehkä kiinnostaisikin eniten. 
Uskoisin että tällä reissulla olisi isoin mahdollisuus pysyä myös hetki paikallaan ja nauttia lämmöstä ja uimisesta. Eli suomeksi sanottuna, oikeasti lomailla ja rentoutua. Meillä on vähän paha tapa aina unohtaa reissuilla se rentoutuminen ja painella vain joka päivä paikasta toiseen. Tietenkin itse koen matkailussa tärkeinpänä silti uusien paikkojen tutkimisen ja sen sellaiseen, ehkä silti välillä voisi vähän pysähtyäkin.


***

Alpit


 Minä ikuisena vuori fanaatikkona haluaisin aina päästä upeiden vuorten keskellä. Tuntuu että minusta kaikkein kaunein luonto ja henkeäsalpaavat paikat löytyy juuri vuorten keskeltä. Meillä Teemun kanssa hyvin sama mieltymys tässä asiassa, tosin hän haluaa vielä enempi päästä katselemaan maisemia sieltä huipulta. Minä taas mielummin ihastelen alhaalta käsin.
Sveitsin alpit on se mikä eniten kiinnostaisi. Matka voi silti tulla todella kalliiksi varsinkin se paikka mihin eniten haluttaisiin mennä, eli juuri Lauterbrunnen ja Interlakenin seutu. Aivan mahtavia maisemia. 

Minä kun olen sellainen että sää vaikuttaa hirveästi omaan fiilikseen ja varsinkin matkafiilikseen (rakas avopuolisoni sen jo huomannut hieman liiankin hyvin), joten sen vuoksi vähän mietityttää nuo Alpit. Vaikka meillä on käynyt kohtuu tuuri sään puolesta, niin huonossa tapauksessa vuoret voivat kerätä isot kasat sadepilviä ympärilleen ja koko loman ajan voisi tulla vettä. Tietenkin säätähän ei nyt ikinä voi ennustaa missään, mutta suurempi todennäköisyys kivaan aurinkoiseen säähän kokisin olevan esimerkiksi Italiassa.



***

Kroatia


Kroatiaa on maana kehuttu ihan hirveästi monessa paikkaa. Kaikki ovat sitä mieltä että se on euroopan kauneimpia maita. Jos sinne päin lähtisi niin kiinnostaisi ehdottomasti käydä Plivitcen luonnonpuistossa. Todella upeita kuvia mitä katselin netistä. Lisäksi lähi kaupungeissakin näytti olevan upeita maisemia.


***

Skotlanti
 
   Skotlanti olisi todella ihana paikka käydä. Luonto on niin vehreää ja ihmisten murre ihanan kuuloista. Ongelma on siinä että minua harmittaa niin paljon jos koko reissun sataa vettä. Joten ennen kun pääsen yli tästä huono-keli pelosta niin en tiedä viitsinkö suunnitella reissua Skotlantiin. 
Kun käytiin Lontoossa niin meillä kävi tuuri että vettä satoi vain yhtenä päivänä.





***

Mitä tuumitte? :) Olisiko vinkkejä valintaan?

4 kommenttia:

  1. Italia Ja Kroatia olisivat kyllä melkoisen varmoja paikkoja auringon puolesta. Kaikki paikat ovat todella kiehtovia. Alpeilla tai Kroatissa en ole käynyt, joten en osaa sen enempää niiden puolesta sanoa, Kroatia tosin pitäisi olla suhteellisen edullinen maa vieläkin. Ainakin Airbnb:n majoituspalvelusta löytyy kivannäköisiä ja edullisia asuntoja vuokrattavaksi.

    Sekä Kroatiassa että Italiassa olisi helppoa yhdistää kaupunki- ja rantaloma, joten sen puolesta kannattaisin niitä, jos molempia haluaa. Tosin mikäli ilmat suosivat, niin kyllähän auringosta on todella upeaa nauttia vuorilla, metsissä, puistoissa ja jokien varsilla, joten eipä ne Alpit tai Skotlantikaan huonoja vaihtoehtoja siihen ole :). Skotlannissakin on sen verta avaraa varsinkin pienemmissä kaupungeissa, että rentoutuminen on melkoisen helppoa.

    Skotlanti on ihana, mutta totta tuo, että hyviä säitä ei voi sinne luvata. Tosin sielläkin on varmasti eroja sen suhteen, että onko rannikolla / sisämaassa jne, tilastoja tutkimalla voisi saada selville, että mikä alue on vähäsateisinta. Tosin Skotlannissa on vielä se puoli, että vaikka vettä ei sataisikaan, niin lämpötilat eivät välttämättä ole kovinkaan korkeita, samaan tyyliin kuin Englannissa tai Suomessakin. Elokuu on toki hyvää aikaa matkustaa lämpötilojen puolesta yleensä, joten jollei ihan surkea tuuri käy, niin tuskin koko lomaa sataa, tietenkin todennäköisyys pienenee mitä pidempään on.

    Itse matkustin aikanaan Skotlannissa kesä-heinäkuussa vajaan kuukauden ja säät olivat lämpimät päivisin, mutta muutaman viileämmän yön kyllä muistan. Kauneutta sieltä kyllä löytyy, joten sen puolesta suosittelen! Tosin ne kauneimmat paikat taitavat olla minulta vielä näkemättä :). Bussimatkalla Edinburghista Invernessiin näkyy kivaa maisemaa ja Invernessin alue on todella nättiä, vehreää, nummia, metsiä, jokia.

    Skotlantiin pääsee melko edullisesti, jos löytää Ryanairilta halvat lennot. Mikäli on valmis suunnittelemaan matkaa etukäteen, niin maassa on myös todella halpaa matkustaa ympäriinsä, bussimatkoja saa alkaen yhdestä punnasta:

    http://uk.megabus.com/

    Edinburghissa on elokuussa Edinburgh International Festival, mikäli se kiinnostaa. En ole tosin itse käynyt:

    http://www.eif.co.uk/browse

    Voi että, tuli taas matkakuume :D. Erityisesti tuo Kroatia alkoi kiehtomaan toden teolla, että siellä on kauniin näköistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos pitkästä ja kattavasta viestistäsi :) Itse mielelläni suunnittelen reissut ja tavallaan hieman huonokin tapa on suunnitella myös hieman valmiiksi että mitä paikan päällä tekee. Toisaalta olisi ihana kun pystyisi vain lähtemään ja katsomaan että mitä matka tuo tullessaan.

      Kiitos hirveästi vinkeitä. Skotlantiin pitää kyllä ehdottomasti päästä, tai oikeastaan jokaiseen mitä tähän listasin. Pitää laittaa ylös nuo linkit mitä laitoit, viimeistään sitten kun Skotlantiin menee niin ovat varmasti hyvin hyödyllisiä :)
      Mielelläni juuri yhdistän viikon reissuihin muutaman päivän kaupunkilomaa ja loput sitten ranta/vuori/ylipäätään rentoilulomaa.

      Italia ja Kroatia on noussut nyt isoimmiksi tämän kesän reissuhaaveeksi. Ihan varma en vielä ole, mutta enempi on tullut katsottua Italian lentoja ja majoituksia ;)

      Poista
  2. Kauniita kuvia ja kiva kirjoitus! :) Tosiaan kivoja kohteita on listallasi ja oon ihan varma, että kyllä pääset näkemään nuo kaikki. On vain ajan kysymys milloin, joten mieti ennemminkin, missä järjestyksessä haluat nuo maat nähdä. :) Itsellä just nuo kohteet sattuu olemaan samat, tosin Italiassa se pohjoisosa kiinnostaisi enemmän.

    Mutta niin, olisiko tänä kesänä se Italia tai Kroatia teidän kohteenne? Ne on edullisia ja aurinko on melkeinpä taattu sään puolesta. :) Olin lukevinani rivien välistä, että sinua polttelee halu päästä aurinkoon... :) Miekin kirjoitin oman matkahaaveilupostauksen, täällä, klik Varmaan siis suuntamme Unkariin, Budapestiin ja sieltä Kroatiaan. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Kuvat on googlesta, hehee :D Joku upea valokuvaaja ottanut.

      Ja kyllä, viime kesä kun meni miten meni (ne harvat aurinkoiset päivät olin iltavuorossa töissä ja kesällä ei ollut lomaa) niin on kyllä kova polte päästä aurinkoon. Joo uskon kanssa että tulee käytyä noissa kaikissa jossakin kohtaa. Matkailuun kun on kerran hurahtanut oikein kunnolla, niin on vaikea päästä enää eroon siitä nälästä että pitää nähdä mahdollisimman paljon. Niin kun sanoin, maailmassa on niin paljon kaunista mitä ei Suomessa ole. Itse ainakin tahdon niitä paikkoja ihastella paikan päällä. (Tottakai myös kotosuomessa löytyy kauniita paikkoja ;D)

      Käyn kurkkaamassa postauksesi ;) !

      Poista

Kommentit tekevät minut iloiseksi joten kiitos vaivannäöstäsi ! :)